Vučić: Srbija brže napredovala zahvaljujući nemačkim kompanijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija brže napredovala zahvaljujući nemačkim kompanijama, za koje je kazao da su menjale navike građana Srbije.
Vučić: Srbija brže napredovala zahvaljujući nemačkim kompanijama
Foto: 021.rs
"Nemačke kompanije su došle u našu zemlju, te fabrike zapošljavaju naše radnike i inženjere. Danas je 8,3 milijarde evra naša trgovinska razmena", rekao je Vučić na prvoj gala večeri Nemačko-srpske privredne komore (AHK) u hotelu "Hilton" u Beogradu.
Kako su prenele Novosti, Vučić je kazao da se očekuje da u nemačkim firmama posao nađe 100.000 ljudi u Srbiji, navodeći da je važno da se nastavi saradnja sa nemačkim kompanijama.
Više od 400 članova broji ova poslovna organizacija, a nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 70.000 ljudi, pišu Novosti.
 
Prvi čovek AHK u Srbiji Milan Grujić kazao je na gala večeri da je Nemačka najveći pojedinačni investitor u Srbiji. Prema njegovim rečima, većina kompanija koje su anketirane bi se opet odlučile da ulažu u Srbiji.
 
"Trgovinska razmena sve više raste", rekao je Grujić.
 
Kako je ranije najavljeno, cilj ove manifestacije je nastavak uspešnog razvijanja i jačanja ekomonske saradnje dve zemlje.
  • Aa

    27.01.2023 09:47
    Bb
    Odlična taktika, prvo deset godina dovlačiš investicije iz država koje najviše zagovaraju nezavisnost Kosova i onda kad kreneš da zavisiš od tih investitora i stranaca kažeš pa oni nas ucenjuju ako ne priznamo Kosovo povući ćemo sve investicije. Pa znao si da će to da se desi kad tad, to im je instrument da ucenjuju druge države i postignu svoje ciljeve, ali Srbin je lakoveran i ovo će da proguta...
  • Banderaš

    27.01.2023 09:14
    Laže i kad laže
    A zbog tebe je nazadovala oko 100 godina
  • Domanović R

    27.01.2023 08:19
    Loš vic
    "Srbija brže napredovala zahvaljujući nemačkim kompanijama .."
    - Ma kakvi ! Srbija je brže "napredovala" (u propast) samo zahvaljujući tebi, tvojoj "premijerki" i tvojim napredno-radikalskim "kadrovima"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.