Inspektori SBPOK-a vraćali drogu dilerima

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu optužni predlog protiv dvojice inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).
Inspektori SBPOK-a vraćali drogu dilerima
Foto: 021.rs
Sumnja se da su N.U. (36) i Z.Đ. (43) osobama za koje su znali da nabavljaju i prodaju drogu, omogućili izbegavanje krivične odgovornosti. 

Sumnja se da je N.U. 16. decembra 2021. godine, nakon što je kod D.G. pronašao oko 500 grama marihuane, u dogovoru sa Z.Đ. pronađenu drogu vratio D.G. 

O pretresanju stana D.G, okrivljeni nisu podneli izveštaj sudiji za prethodni postupak, niti su obavestili nadležnog dežurnog tužioca o pronalasku narkotika, niti su izvršili svoju službenu dužnost u vezi sa pronađenim narkotikom, navelo je VJT. 
 
Naime, N.U. je, kako se sumnja, tek 25. januara 2022. godine napisao krivičnu prijavu protiv D.G. zbog posedovanja droge, odnosno 11 grama marihuane, 7,7 grama amfetamina i 0,22 grama kokaina, iako je znao da postoje sumnja da je D.G. počinio znatno teže krivično delo - proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 
 
Optužnim predlogom N.U. se tereti i da je od 23. februara 2021. godine do 19. maja 2022. godine, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućio D.M. da nabavlja marihuanu, obezbeđujući mu zaštitu od postupanja policije. 
 
On je, kako se sumnja, uticao na druge policajce da prema D.M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti. Pri tom je znao da je D.M. počinio pet krivičnih dela neovlašćeno držanje opojne droge.
  • Aki

    28.01.2023 13:58
    ---
    Dno dna.
  • Saša

    28.01.2023 08:47
    Kredit
    Jadničci, moraju nekako da namaknu za rate kredita onih skupih stanova što su dobili.
  • Kid

    28.01.2023 07:56
    Najstrožije
    ... kazniti ove policajce i smatrati da su izvršili teži oblik ovog krivičnog dela. Umesto da obavljaju časno svoj posao kao većina policajaca ono krimosi u policiji. Napišite članak kolike su plate u sbpok. Imaju više od hirurga, a tale se sa krimosima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.