VIDEO Problemi zbog snega: Evakuisani zavejani kod Sjenice, MUP apeluje da se ne kreće na put

Sneg koji od subote pada u višim predelima Srbije napravio je probleme.

Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije, evakuisali su zavejane ljude na putu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica, prenosi RTS

MUP apeluje na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni. Pojedini građani na području Čačka, Lučana i Novog Pazara su ostali bez električne energije.
Na deonici od Useka do Jarma sinoć oko 19.30h radnici zimske službe "Kruševac puta" uspeli su da raščiste dvočasovni zastoj u saobraćaju, pa su vozila iz kolone kod Jarma nastavila put. 
 
Zbog nulte vidljivosti usled snežne mećave i olujnog vetra saobraćaj iz Brzeća do vrha Kopaonika do daljeg je obustavljen.
 
Putari su cele noći bili na terenu pa se ponovno uspostavljanje saobraćaja očekuje tokom jutra.
 
U brdsko-planinskim predelima sneg i jak vetar parališu drumski saobraćaj. Neke deonice zatvorene su za saobraćaj.
 
Zatvoren je putni pravac Novi Pazar - Sjenica. Ekipe preduzeća Novi Pazar put probijaju smetove.
 
 
Obustavljen je saobraćaj i na putu Tutin-Leskova-Karajukića Bunari. Vejavica je zahvatila i područje Vlasine.
 
Visina snega je 50 centimetara, ali zbog jakog vetra na pojedinim mestima ima nanosa od jednog metra. Jedno vozilo koje čisti sneg iskliznulo je sa puta.
 
Prestanak padavina prognostičari najavljuju za sutra, ali će i dalje biti jakog vetra, smanjene vidljivosti i snežnih nanosa, pa je neohodan poseban oprez u vožnji.
 
Železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad u subotu kasno posle podne ponovo je uspostavljen. 
 
 
Razoran vetar i u regionu. U Zagrebu je čupao drveće i nosio krovove, a jedna osoba je povređena.
 
U delovima Mađarske otežano je snabdevanje strujom jer je vetar oštetio mrežu. Jak sneg zavejao je Austriju, Češku, Poljsku i Slovačku.
  • Čika Pera

    05.02.2023 10:11
    Gdje su putari, jel ih opet sneg iznenadio
  • Jaram i Krusevac put

    05.02.2023 07:28
    Sad se hvale da su ocistili put. U petak na subotu spavali putari. Izvaljeno drvo na putu sneg do kolena, zaglavljena kolona... Ali njih nema... Na 10 poziv telefonom su dosli i prosli... Strasno kakav nerad i javasluk.....iznenadio ih sneg u januaru na planini

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.