MUP: Više od 25.000 korisnika bez struje zbog nepogoda

MUP je saopštio da su pripadnici Sektora za vanredne situacije neprekidno angažovani na otklanjanju posledica vremenskih nepogoda koje su juče zahvatile Srbiju.
MUP: Više od 25.000 korisnika bez struje zbog nepogoda
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ukupno 104 vatrogasaca sa 43 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica, Subotice, Kraljeva i Smedereva, do 7 časova jutros, bili su angažovani na 45 intervencija - asistencija ekipama hitne pomoći, pomoći zavejanom stanovništvu na putevima, uklanjanju palih stabala i delova krovova, kao i pružanju pomoći bolesnima, posebno na teško dostupnim lokacijama.
Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, iz Sjenice i Novog Pazara, tokom večernjih sati, sa radnicima preduzeća "Novi Pazar Put", bili su angažovani pri oslobađanju 10 vozila zavejanih na putu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica i tom prilikom nije bilo povređenih osoba. Intervencija je završena u 23.55h.
 
Takođe, u Novoj Varoši vatrogasci-spasioci asistirali su Hitnoj medicinskoj službi u prevoženju medicinskog osoblja do mesta Radojević radi ukazivanja prve pomoći bolesnoj osobi.
 
Saobraćaj na putnim pravcima Jošanička Banja - Kopaonik i Rudnica - Kopaonik je ponovo uspostavljen i prohodan za saobraćaj, dok je putni pravac Kopaonik - Brus i dalje neprohodan ali nema zavejanih ni ugroženih lica, a vatrogasci-spasioci neprekidno su angažovani na pružanju pomoći putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća, radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja i na tom putnom pravcu.
 
MUP još jednom apeluje na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni:
 
Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar, 
Novi Pazar - Deževa - Šaronje -Odvraćenica,
Brzeće - Kopaonik (Jaram), 
Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, 
Odvraćenica - Preko Brdo, 
Preko Brdo - Duga Poljana - Rasno - Karajukića Bunari - Ugao - državna granica sa Crnom Gorom, 
Raška - Kuti – Odvraćenica (Ugao), 
Sjenica - Krajnoviće - Bare - Vrbnica - državna granica sa Crnom Gorom (Kumanica), 
Vrbnica - granica Srbije sa Crnom Gorom (Vrbnica), 
Sjenica - Raždaginja - Buđevo - Karajukića Bunari - Suvi Do - Leskova - Velje Polje – Tutin
Srasla Bukva - Srezojevci - Trbušani (Komuna)
Rajac (kod vojske) - Beršići.
 
Na teritoriji Srbije registrovano je 564 trafostanica bez napajanja, usled čega je 25.220 korisnika bez električne energije.
Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.
  • Samo pitam

    05.02.2023 10:43
    Bravo za Pripadnike Odeljenja za vanredne situacije!
    Nego, kako to da Predsednik nije objavio koliko potrošača je ostalo bez el. energije ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija