FOTO Na stranici Vlade Srbije pisalo "Republika Kosovo", Brnabić kaže: "Nisam mogla da spavam"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je to što se na sajtu Vlade Srbije na engleskom jeziku pojavio termin "Republika Kosovo" gruba greška prevodioca.
Kako je rekla, odgovornost je i na internet timu pres službe Vlade, zbog čega će biti posledica po zaposlene koji su napravili "tako grubu i neoprostivu grešku".
Brnabić se u gostovanju na RTS-u izvinila građanima zbog te "grube greške", i istakla da je sporna vest odmah skinuta sa sajta Vlade.
Prevodilac u Vladi, kako je objasnila, radi od 2001. godine i magistar je engleskog jezika.
 
"Nisam mogla noćas da spavam, ne znam šta radim, da se ubijem oko toga ne mogu. Ali mi je žao što se to koristi od dela političke opozicije da se skupljaju neki politički poeni", rekla je Brnabić.
 
 
 
  • Joja

    06.02.2023 14:14
    U drugim zemljama bi bilo Ostavke .
    U Srbiji pod SNS samo nije mogla da spava
  • TBL

    06.02.2023 12:35
    Idi, idi, nesanice
    Ja ne vidim gde je čovek pogrešio, prodali ste ga odavno, tako da možeš mirno da sp0v0š.
  • zztop

    06.02.2023 11:32
    Pa šta se ana pere kao ne ume da razume , meni se čini da je prevodilac imao pred sobom original dokument kojeg vučić krije od naroda i opozicije ... i sad eto on kriv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.