Brnabić: Dolazak Lajčaka pritisak da se primeni nemačko-francuski predlog za Kosovo

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je današnji dolazak specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka u Prištinu i Beograd vid pritiska da se primeni francusko-nemački predlog i formira ZSO.
"Naša osnovna poruka je da je ZSO već ispregovarana 2013. godine, a 2015. je potpisan sporazum koji jasno govori šta su njene nadležnosti i ovlašćenja", rekla je Brnabić na RTS.
Kako je istakla, u ovom trenutku je prioritet da Priština ispoštuje svoje obaveze, bez daljih uslovljavanja, a Priština "beži od toga kao đavo od krsta".
Brnabić je napomenula i da veruje u garancije međunarodne zajednice, jer ne zna kako bi sutra garantovali neki drugi sporazum, ako nisu prvi, a da očekuje da će biti mnogo manipulacija time, zbog raznih "prijatelja Prištine".
 
Ona je ocenila da kosovski premijer Aljbin Kurti želi da svoj ekonomski neuspeh i nedostatak političke vizije pokrije stvaranjem političke nestabilnosti, i zato je sve više napada na Srbe.
 
Brnabić je rekla da se i ona i predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpuno slažu sa politikom da državi ne odgovara zamrznuti konflikt sa Kosovom, a to nije ni u interesu Srba na Kosovu. 
  • Озро

    06.02.2023 12:13
    Која црна међународна заједница, то ваше газде што су окупирале Србију.
  • Sremac

    06.02.2023 09:37
    Kakav Lajčak ko je taj klovn uopšte , kakav EU ? Postavili su ultimatum za nezavisnost Kosova, odgovor je NE ! Nema više šta da se razgovara o putu Srbije u EU, to je gotooovooo ! 1244 Kosovo je Srbija, tražimo od sada druge puteve i preusmerenja privrede na moćne saveznike Rusiju i Kinu
  • F

    06.02.2023 09:17
    F
    Nije pritisak vec covek dolazi po odgovor koji su dogovarali sa tvoim sefom! Hteo je vlast i dobio,sve sam odlucuje te videcemo ubrzo ishod tih pregovora?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.