Srbija šalje spasilačke ekipe u Tursku

Srbija je Turskoj poslala pomoć u vidu Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova sa 21 pripadnikom i tri oficira za vezu.
Srbija šalje spasilačke ekipe u Tursku
Foto: 021.rs
Specijalistički timovi poslati su sa opremom za probijanje i presecanje, podizanje tereta, spasavanje i rad na visini i elektronsku pretragu.
Pripadnici Sektora obučeni su za ovaj vid pretrage i spasavanja iz ruševina, a do sada je opremljeno i obučeno osam Specijalističkih timova sa 140 pripadnika.
Snažan zemljotres magnitude 7,8 pogodio je rano jutros Tursku, a u međuvremenu je bilo više od 90 propratnih potresa, od koji su neki bili jači od sedam stepeni Rihtera. Broj stradalih raste, a prema poslednjim informacijama, stradalo je najmanje 1.500 ljudi, dok je više hiljada njih povređeno. Mnogi su još zatrpani ispod ruševina brojnih zgrada i kuća i spasioci i građani uz pomoć mehanizacije pokušavaju da dopru do njih.
  • Antifašista

    06.02.2023 14:36
    @zztop
    U Srbiji ne postoje ceste, nije ti je ovo tvoja NDH.
  • @zztop

    06.02.2023 13:16
    vjerujte
    ovo je najnesretnije stvorenje u povijesti portala ,
  • zztop

    06.02.2023 12:25
    A da pre odlaska u tursku pročiste ceste na jugu srbije i uključe struju ljudima pa onda na put za tursku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija