Sa srpskog tržišta povučeni kalup za mafine i kuvalo: Hemijski rizik i opasnost od strujnog udara

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine je objavilo da se sa našeg tržišta povlače dva proizvoda.
Sa srpskog tržišta povučeni kalup za mafine i kuvalo: Hemijski rizik i opasnost od strujnog udara
Foto: Pixabay (ilustracija)
U pitanju su kuvalo za vodu i kalupi za mafine. 
Kako se navodi, kod kuvala postoji rizik od električnog udara, jer proizvod nema uzemljenje, pa korisnik može da dođe u dodir sa delovima pod naponom, dok kod modli postoji "hemijski rizik" prenosa materijala za pakovanje hrane na prehrambeni proizvod koji se u njima nalazi. Za oba proizvoda je naloženo povlačenje sa tržišta, kao i opoziv proizvoda od potrošača.
Reč je o kuvalu za vodu brenda ROX, tip/model 57831, sa oznakom bar koda 3858890578317, kapaciteta 1,8 litara. Navodi se i da je proizvod upakovan u kartonskoj kutiji crno-sive boje. Proizvođač je kineska kompanija Guangdong Kelian Electrical Appliance Co, a uvoznik firma "ROX-BG" doo, Rucovićeva 7, Beograd. Distributeri ovog proizvoda u Srbiji su prodavnice Flutoo doo, TS Stork Group doo, STR Ducko marketi, Roaming Electronic doo, PTP DIS doo, Senta promet AD i drugi.
 
 
Drugi sporan proizvod su silikonske modle - kalupi za mafine robne marke Pepco model SКU 310531 broj serije 2200131053168. Proizvod je upakovan na kartonskoj podlozi sa prednjom - providnom plastičnom stranom. U obrazloženju piše da na kalupima postoji rizik migracije/prenosa formaldehida i melamina sa pomenutih materijala za pakovanje hrane na prehrambeni proizvod koji se u njima nalazi.
  • Ines

    08.02.2023 03:05
    Kuvalo
    Kad pre stigose do kuvala..cc kako brzi i expeditivni ..sve drugo do edose u red pa im kuvala sad na redu,al ajde...hhh
  • Dragan

    07.02.2023 17:41
    Pohvala
    Dobro, znači nekakva inspekcija radi svoj posao.
  • ja

    07.02.2023 16:41
    Kako ce da prsti akcija na najlonu sa ovim kuvalima :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.