VIDEO Kampanja "Srca": Zaposleni trpe ogroman udar na mentalno zdravlje, hitno reagovati

Zlostavljanja, preopterećenja, uslovljavanja, ignorisanje potreba zaposlenih i mnogo toga još deo je svakodnevnice mnogih koji rade u Srbiji.

Prema nedavnom istraživanju Centra za pružanje emotivne podrške i prevenciju suicida "Srce", više od polovine zaposlenih ima neke mentalne poteškoće izazvane poslom.

Stručnjaci i volonteri "Srca" poručuju da su problemi na poslovima na kojima su građani brojni: fokus na poslovni uspeh umesto na zaposlene, loša kultura komunikacije, neadekvatno upravljanje, prekratki rokovi i preveliko radno opterećenje, pa i različite vrste uslovljavanja (doživotan rad na određeno) i zlostavljanja zaposlenih.

Zato je "Srce" pokrenulo kampanju #NijeDeoPosla.
 
 
"Želimo da pokrenemo otvoreni i široki razgovor o drastičnim posledicama netretiranja ovih problema, o ogromnoj šteti koju trpimo kao pojedinci, kolektivi i društvo u celini, kao i o mogućim rešenjima. Zbog toga pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže u kampanji i da na svojim društvenim mrežama podele video "Nije deo posla". Cilj nam je da svi zajedno pokrenemo na delovanje udruženja poslodavaca, sindikate, resorne institucije, stručnjake za mentalno zdravlje, organizacije civilnog društva i medije - sve koji imaju značajnu ulogu u rešavanju ovog problema", poručuje "Srce".

Kako naglašavaju, rešenja su ovom društvu potrebna i to hitno.

  • Цеца

    08.02.2023 17:26
    Чудо невиђено
    Радиш са психолошким сметњама после 60 дана боловања лекарска комисија ти удари забрану боловања на 90 дана опет радиш под психо седативима добијеш нападе панике ,гушења,аритмију,лелујање... жалиш се ДР на куратив терапију они те терају из ординације, издеравају се иди па се лечи ако си болестан и сад ће Срце линија да помогне

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.