Pajtić: Vučić disciplinuje SPS jer im raste rejting

Od vanrednih izbora neće biti ništa, gledamo samo politički teatar, ne pita se Aleksandar Vučić da li će biti izbori u septembru ili ne, rekao je profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajić.
Pajtić: Vučić disciplinuje SPS jer im raste rejting
Foto: 021.rs

On je napomenuo za portal Nova.rs da bez saglasnosti EU i SAD, Vučić neće smeti da raspiše izbore.

"To je jedan razlog zbog kojih izbora neće biti, drugi razlog je to što mu uopšte ne odgovara u ovom trenutku da ih raspisuje", mišljenja je Pajtić.

Komentarišući sve on o što je isplivalo ovih dana na političkoj sceni - od toga da je predsednik besan na svoje koalicione partnere, eventualne vanredne izbore u septembru, pa čak da bi se Vučić na tim izborima mogao kandidovati za premijera, Pajtić kaže da ništa od toga neće biti.
"Jedanaest godina su mu sa Zapadas tolerisali da ukida medije, individualne političke slobode, uzurpira sve resurse u ovoj zemlji, kriminal i korupocija nikada nisu bili izraženiji i došlo je vreme kada se od njega očekuje da isporuči one rezultate zbog kojih je bio podržavan sve ovo vreme", navodi Pajtić u emisiji "Među nama" na Novoj S.
 
Govoreći na video snimku na kome je Vučić prozvao svoje koalicione partnere, Pajtić kaže da je taj ispad posledica nervoze jer očigledno u ovoj situaciji njemu i njegovoj stranci rejting može samo opadati.
 
"Govorim o očito stanju manje uračunljivosti, ne znam kako je doveo sebe u to stanje, ali imate taj institut u pravu - ako neko sebe upotrebom opojnih sredstava dovede u situaciju da je neuračunljiv, to mu se ne uvažava kao olakšavajuća okolnost jer je sam sebi to učinio. Juče smo videli predsednika u krajnje neprimerenom izdanju kako napada koalicione partnere, kao pijani bokser udara levo i desno i to je odraz njegovg paničnog straha zato što mu rejting opada, a rejting mu po prirodi stvari opada jer insistira na sporazumu sa Prištinom, odnosno na francusko-nemačlkom predlogu", ističe Pajtić, a prenosi Nova.rs.
 
On navodi da je jasno da rejting SNS opada u korist desne opozicije sa jedne strane, a još više u korist SPS-a jer su biračka tela SPS-a i SNS-a kao po sistemu spojenih sudova takvi da ukoliko se SNS-ovsko biračko telo razočara u Vučića i njegovo liderstvo preliva se SPS-u.
Dodaje da je to sada sigurno slučaj i podseća da je samo sa nekoliko oštrijih rečenica u korist Rusije Ivica Dačić praktično uspeo da „proknjiži rezultat od 11,5 posto, što niko nije očekivao u tom trenutku“.
 
Očekivalo se 7,8 odsto u vrh glave za SPS, a SNS je imao svega 42,5 odsto i lista oko naprednjaka nema apsolutnu većinu u parlamentu, dodao je on.
 
Opširnije čitajte na portalu Nova.rs.
  • Kurta

    09.02.2023 12:53
    U penziju, pod hitno.
  • Voja

    08.02.2023 20:13
    Vrati nam Razvojnu banku
    Ovaj je na slobodi jos uvek, a Razvojna banka, Borovica i ostalo, nikom nista, predaje covek pravo, sprdnja od pravde.
  • Hastali Šejtan

    08.02.2023 19:42
    Duh Miloševića
    Nevjerovatno mi je da se pozivaju i pitaju za mišljenje Tadić, Pajtić, Čeda Jovanović i sl.! Milošević je ubio Srbiju, oni su je iskasapili, i sad dolaze da komentarišu lešinare koji je razvlače!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija