FOTO: Spasioci iz Srbije angažovani u turskom gradu Odabasi nakon zemljotresa

Spasioci iz Srbije angažovani su u turskom gradu Odabasi koji je pogođen zemljotresom.
Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina koje čini 45 pripadnika Sektora za vanredne situacije, a koji su otputovali u Tursku kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemljotresu, biće angažovani u gradu Odabasi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Prema rečima vođe Specijalističkog tima Davora Vidovića, na pripremnom sastanku sa predstavnicima turske službe za vanredne situacije, odlučeno je da srpski timovi, u saradnji sa italijanskim spasilačkim timom, budu angažovani u operaciji traganja i spasavanja nestalih u tom mestu.
Vidojević je dodao da se u Turskoj trenutno nalazi 27 pripadnika specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina i naglasio da je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo još 18 naših pripadnika sa svom logističkom podrškom i vatrogasnim kamionima, koji se očekuju u toku dana, tako da će naših 45 vatrogasaca-spasilaca, sa svom spasilačkom i opremom za pretragu terena biti na raspolaganju turskoj službi za vanredne situacije.
 
 
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.
 
Uz ova dva tima, kao dodatne snage upućeno je i 18 vatrogasaca-spasilaca sa navalnim vatrogasnim vozilom, četiri kombi i četiri terenska vozila, navedeno je u saopštenju.
  • Обсервер

    09.02.2023 12:49
    Срећно !
    Срећан рад, храбри људи, на овом тешком и нсрећном послу !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija