Đerlek: Lekari će po novom pravilniku dobijati platu u zavisnosti od toga koliko rade

Za oko dve nedelje biće završen pravilnik po kojem će se tačno znati koliko koji lekar mora da obavi pregleda ili operacija, na osnovu čega će moći da primi platu.
Đerlek: Lekari će po novom pravilniku dobijati platu u zavisnosti od toga koliko rade
Foto: Pixabay
Kako piše današnja Politika, to znači da će "beli mantili" imati norme koje će morati da ispune, ukoliko žele da dobiju zaradu u državnoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj rade.
Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je za da je pre dva meseca urađena analiza i utvrđeno da lekar koji izvrši tri operacije mesečno dobija istu platu kao onaj koji obavi 20 intervencija, što je nedopustivo
"Želimo da se doktori plaćaju onoliko koliko rade", rekao je Đerlek, navodeći da će se u svim granama medicine napraviti podela po težini rada i da će se uvesti bodovanje i koeficijent, na osnovu čega će se obračunavati plata.
  • Vesna

    10.02.2023 23:47
    Ministre daće Bog da vas leče lekari na normu.Da mi je jedan dan ministrova pamet pa da se odmorim od svakodnevne odgovornosti i obaveza.Ja radim u administraciji,i na kraju radnog dana proveravam samu sebe da mi nešto nije promaklo ili ne daj Bože nestao neki papir sa stola,i ne mogu da zamislim rad lekara na normu.Ja stvarno ne mogu verovati da toliko gluposti dolazi od strane ministara.Ne rade lekari sa cepanicama pa da im se uvede norma,naročito ne hirurzi.Ne postaje se lekar,hirurg preko noći.Imam lekare u porodici,to je svakodnevno učenje,usavršavanje,preispitivanje da li dobro leče svoje pacijente,strepnje,tuga,žal za izgubljenim životima svojih pacijenata.U Srbiji,se uvek mora pitati struka a ne foteljaši.Dokle,bre,više ove gluposti moramo slušati,daj više,pre nego progovorite dobro razmislite šta ćete reći.Nismo mi ovce pa da prihvatamo sve što kažete jer se baš i niste pokazali ni da ste mudri,niti pametni,niti razumni.Svašta.
  • Radojka

    10.02.2023 18:21
    Kao u belom svetu
    I van zemlje lekari rade i tamo se ne plaća nerad! I tamo postoje norme jer ugovori koje porodicni lekari sklapaju sa fondovima zdravstva( vidi Hrvatsku koja je u EU) se dobijaju na tenderu RFZO i ako im ne odgovaras, nece te angazovati. Sto se tiče hirurga, tu ako si lenj i nekvalitetan, bolnica privatna te ne angazuje pa ti gledaj u kojoj nedodjiji ces naci posao.U drzavnim bolnicama se leći sirotinja. Sad ce neko reći: ZNAS KOLIKO.SU PLAĆENI ONI?!
    Znam, ali ih ne skoluje drzava za dzabe ko kod nas vec vade pare iz dzepa i sami plaćaji a stan i hrana su kod njih daleko, daleko skuplji. I tamo su bogati lekari koji rade u elitnim.privatnim.bolnicama.
  • Dr

    10.02.2023 12:05
    ?????
    Super! Do sada nas niste realno plaćali za nase znanje, rad, dežurstva 5-6 puta mesečno, kontinuiranu edukacijiju...Znači, od sada ćemo imati imati veliku platu...Blago nama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija