Nastavnica kojoj su izmakli stolicu traži premeštaj u drugu školu, plaši se nasilnika

Nastavnica engleskog jezika u Srednjoj tehničkoj školi u Trsteniku, kojoj su đaci izmakli stolicu i to snimali i delili na društvenim mrežama, kaže da je zatražila da je premeste u drugu školu.
Nastavnica kojoj su izmakli stolicu traži premeštaj u drugu školu, plaši se nasilnika
Foto: Pixabay
Kako je rekla, njen povratak u školu bi mogao da se očekuje u nedelji posle Sretenjskog praznika, prenosi N1.
"U ponedeljak ću odneti doznake u školu. Videćemo šta će biti. Očekujem da se za dva do tri dana odluči da li i u koju školu idem. Milsim da me je Ministarstvo prosvete ispustilo", rekla je nastavnica.
Iako je odlučeno da ne predaje odeljenju u kojem se nalaze dvojica od trojice učenika koji su joj pre tri meseca izvukli stolicu i sve to snimali, ona se plaši da će ih viđati u hodniku ili ispred škole.
 
"Pojaviće se neko od tih đaka ili recimo otac jednog od njih koji je, kako sam čula, svakog dana u školu. A to će onda biti neprijatno za mene", kaže nastavnica.
 
Ističe da se sve veme trudila da ni u koga ne upire prstom i da je imala razumevanja za izgubljenu generaciju koja je platila danak dvogodišnjoj onlajn i kombinovanoj nastavi. Prema njenim rečima, na delu je "bacanje prašine u oči" i pokušaj relativizacije celog incidenta i to, kako kaže, putem anonimnog pisma pojedinca iz kolektiva.
 
"To je izvučeno iz konteksta. Nijedan disiciplinski postupak se nije vodio protiv mene za sve ove godine koliko radim u školi. Ukoliko sam zaista opasnost za školu, zašto se ranije pojedinac nije žalio na mene", rekla je nastavnica.
Trojica učenika Tehničke škole u Trsteniku, koji su izbačeni iz škole jer su maltretirali nastavnicu, vraćeni su u školu zbog proceduralnih grešaka načinjenih tokom isključenja, izjavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.
 
Ministar Branko Ružić rekao je da će imati na stolu izveštaj prosvetne inspekcije o Tehničkoj školi u Trsteniku. Najavio je još jedan odlazak inspektora u školu, a pretpostavlja se da će ovoga puta biti pod lupom čitava procedura postupanja od samog incidenta do sada.
  • Dex

    11.02.2023 08:00
    Znao sam da ce epilog biti ovakav. Unistili su prosvetu totalno. Em mizerne plate, em trpe nasilje od dece. A nasilnike je trebalo najuriti iz skole uz zabranu upisa u bilo koju skolu na teritoriji republike Srbije. Pa neka "tate i mame" lupaju glavu gde ce im naslednici zavrsiti skolu (ako im je to uopste i bitno). U Srbiji samo kaznena politika daju rezultate. Udaranje po dzepu ni po babi ni po stricevima i sve moze da se dovede u red. Garantujem
  • S56

    11.02.2023 07:38
    Prijateljski savet
    Nastavnica kojoj su izmakli stolicu traži premeštaj u drugu školu

    Bolje da traži premeštaj u drugu državu.
  • novikorisnik

    11.02.2023 00:38
    Vratiti mogucnost profesoru da izbaci dete sa casa i da mu da neopravdani. Ukore razrednog staresine i direktora. Tri neopravdana ocena iz vladanja dole. Ne vredi ovako, klinci se navukli na Yuotube i igrice i misle da mogu sve i da im je sve dozvoljeno...ovo sa pravima deteta je opsta katastrofa, zato treba uvesti strozija pravila...kada je ovako sve snimljeno nema proceduralnih gresaka, iskljucenje iz skole i pauza sa skolovanjem do sledece skolske godine, i sve da se unese u dosije koji ce biti dostupan poslodavcima, birou itd, neka bude obelezen do kraja zivota, a onda ce i roditelji sesti malo i razmisliti da li ce da jure nastavnika sto je detetu dalo neopravdani ili ga izbacilo sa casa ili ce da se pozabve detetom i njegovim vaspitanjem i vaspitavanjem, ako im je uopste stalo do tog njihvog klipana ili klipanke i njihove buducnosti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija