BIRODI traži kontrolu RTS-a zbog navoda o Bujoševićevom odlasku u Beč na koncert Stonsa

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) zatražio je da Državna revizorska institucija (DRI) sprovede vanrednu kontrolu poslovanja Radiotelevizije Srbije (RTS).
BIRODI traži kontrolu RTS-a zbog navoda o Bujoševićevom odlasku u Beč na koncert Stonsa
Foto: Pixabay

Kontrola je zatražena u vezi sa navodima da je direktor Javnog servisa Dragan Bujošević, o trošku RTS, išao na koncert grupe Rolingstons u Beču. 

BIRODI je saopštio da je 18. decembra prošle godine uputio zahtev RTS za slobodan pristup infomacijama od javnog značaja u vezi sa navodnim odlaskom Bujoševića na taj koncert i ugovora po kom je novinaru Ivanu Radovanoviću isplaćen honorar od 234.000 dinara za tekst o koncertu, ali da do danas nije dobio odgovor Javnog servisa. 

Podsetili su da su od Javnog servisa zatražili da odgovori "da li je i čijom odlukom, Dragan Bujošević u svojstvu direktora RTS bio na koncertu Rolingstonsa u Beču i da su mu za to plaćeni troškovi karte za avion, karte za ložu na stadionu, dve noći u hotelu Grand, dnevnice, ručkovi i večere".
 
"U podkastu 'Pitajte Đuru', predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izjavio je da, prema infomacijama koje ima, zahtev za traženu informaciju nije dostavljen Radioteleviziji Srbije", naveli su iz BIRODI. 
 
Zatražili su i da republički javni tužilac pokrene istragu o eventualnom kršenju zakona od strane direktora i članova UO RTS, a od skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje da organizuje javno slušanje o ostvarivanju ustavnih i zakonskih obaveza Javnog servisa.
  • xqt

    12.02.2023 22:01
    Sve je laž i obmana
    Pa, ako je to jedini problem u poslovanju RTSa, onda možemo da nakrivimo kapu. Međutim zna se da je to samo kap u moru. Kontrola će se, možda, sprovesti, ali verovatnije je da neće. Čak i ako je bude, izveštaj će biti naštimovan, ako se bujošević nije nekom zamerio u međuvremenu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija