Klanšček: RTS na emisiju koja ne postoji potrošio 14 miliona, podneću prijavu

Predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izjavio je da je otkrio da na RTS postoji emisija koja se knjiži kao da postoji, a ne postoji.
Za tu emisiju pod nazivom "Jedan dobar dan" postoji i konto sa kog je potrošeno 14 miliona dinara od 2020. godine, rekao je Klanšček za N1 i najavio podnošenje krivične prijave.
"Taj novac je potrošen na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija... u pitanju je dnevna emisija kolažnog tipa. Olivera Kovačević je urednica emisije, ona ide svakim radnim danom i - emisije nema", rekao je Klanšček za N1.
Na pitanje šta će da učini tim povodom, rekao je da će podneti kriviču prijavu.
 
"Podneću krivičnu prijavu. Za 'Jedan dobar dan' ide krivična prijava - to je čisto kao dan", istakao je Klanšček, koji je za N1 govorio o zapisniku sa sednice UO RTS-a od prošle godine na kojoj je raspravljano o trošenju novca javnog servisa na angažovanju spoljne produkcije.
 
Rukovodstvo je, inače, pokušalo da sakrije taj zapisnik, ali je anonimni izvor taj dokument dostavio portalu Pištaljka, kao i finansijski izveštaj za 2022. godinu i budžet planiran za program RTS-a za 2023.
 
Na pomenutoj sednici raspravljalo se o tome zašto javni servis za mnoge projekte koje može i sam da realizuje, angažuje spoljnu produkciju i time troši milionske iznose koje su dobili od građana Srbije.
 
Detalje zapisnika RTS-a, koji pokazuje kako su trošene pare građana, a koje je objavila Pištaljka, možete pročitati na OVOM LINKU.

Teme

RTS
  • DR

    13.02.2023 14:42

    Badžo
    13.02.2023 • 12:17
    Sve je pod kontrolom sns-a. I SAP program je bio plaćen 2013 a nije isporučen dok nije stigla doplata preko 140 miliona dinara krajem 2021 godine.

    A znaš li zašto ??? Nisu hteli da ga koriste. Isto kao i u EPS*u . Jer ti beleži rezltate i ko šta radi. A zamisli to u stvarnosti
  • Rupa na saksiji

    13.02.2023 14:39
    Auùu čuđenja
    A što ste sad svi začuđeni??? Gde vi ljudi živite??? Pa u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama je to praksa. Povlašćeni zaposleni rade u radno vreme na nekakvim projektima i pored plate dobiju i ekstra prihod za to. Nikakvo čudo što je to praksa i u RTSu. Ovce su za šišanje. A ovce mekeću pa kako niko od zaposlenih u RTSu se ne pobuni za zaštitu slobode medija? Zašto ćute profesori i zdravstveni radnici? Eto zašto, šta tu nije jasno. Nije AV kriv, mi smo .....
  • Sabahudin

    13.02.2023 13:14
    Omerović
    Kad gledam "Šarenicu" sve me podilaze džmarci i nije mi žao što mi uzimaju novce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija