Ponoš: Vučić se u Briselu sastao s predstavnicima Rio Tinta

Predsednik pokreta SRCE Zdravko Ponoš rekao je za nova.rs da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu imao sastanak sa predstavnicima kompanije Rio Tinto.
Ponoš je nedavno rekao da je Vučić 9. decembra tajno boravio u Briselu, te da tamo nije putovao sam i da sastav njegove delegacije jasno ukazuje šta je bio povod odlaska u glavni grad Belgije.
Naveo je da su s Vučićem putovali ministarka Dubravka Đedović i savetnik iz njegovog kabineta Danilo Cicmil.
 
Naknadno upitan da prokomentariše da li ima informaciju da je jedan od sastanaka u Briselu bio sa predstavnicima kompanije Rio Tinto, Ponoš je za nova.rs ogovorio potvrdno.
"Jasno je zašto je Vučić skrivao to putovanje u Brisel. Nakon što sam otvorio to pitanje, jedva je priznao da je putovao i da je imao samo sastanak sa Evropskom komisijom. Podsetio sam ga da je imao sastanak i u EIB, a taj treći sastanak koji krije kao zmija noge je bio sa Rio Tintom. Imamo predsednika države koji ovaj put skandalozno izlazi van svojih ustavnih nadležnosti i ponaša se suprotno zvaničnoj odluci Vlade o obustavljanju posla sa Rio Tintom. Druga mogućnost je da je odluka Vlade o zaustavljanju projekta farsa i da i Vlada i predsednik nikad nisu ni prekinuli taj aranžman. Ne zna se šta je gore. Mi imamo kolonijalnu korumpiranu upravu", rekao je Ponoš.
 
Vučić je u Skupštini Srbije potvrdio da je imao sastanke u Briselu, ali nije do kraja objasnio s kim je sve i u kom svojstvu razgovarao.
 
"Neki su govorili da sam bio na tajnom sastanku u Briselu. Evo, da vas obavestim kako izgleda taj tajni sastanak. Sa mnom je bilo dvoje ministara i dvojica savetnika i mi išli da razgovaramo sa potpredsednikom Evropske komisije o metalima, mineralima – od zlata do kalcita. Ja hteo da pričamo o litijumu, ali oni ne mogu sa mnom da pričaju zbog naše neozbiljnosti o litijumu. To je ta velika tajna i to je taj strašni zločin koji sam počinio", rekao je Vučić.
  • Roki

    14.02.2023 19:17
    General bez značaja i znanja
    A sa kim se ti sastaješ. Zna narod Srbije, sve o tebi i nikada neće glasati za svoju propast. A tek vojska. Znaš i sam Ponošu, kakvo mišljenje o tebi imaju. Da sam Vučić, pokrenuo bi postupak da ti se sudi za sve one odluke koje su uništavale vojsku Srbije. Tadić odlično zna, šta je operacija ćuran. General Stupar o vama kada priča, to je bolje nego film da gledaš. Mi oficiri dobro znamo kakav je to bio nesrećan period kada si bio NGŠ naše slavne vojske. Nedaj bože da se ikada vratiš na bilo kakvu funkciju. To bi bio kraj sreće našoj VS i državi Srbiji.
  • aca

    14.02.2023 17:41
    U zatvor i jedan i drugi.
  • Аца

    14.02.2023 10:43
    Аца
    Аца је овде ,,всјо и всја,, какав парламент, то хитно треба укинути !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija