POKS: Na Kosovu i Metohiji započinjemo sa radom u ilegali, SNS preti našim članovima

Pokret obnove Kraljevine Srbije odlučio je da rad na Kosovou i Metohiji nastavi u ilegali zbog "učestalih napada 'jurišnika' iz SNS" na njihove članove i porodice.

Ovo znači da će njihovi članovi komunicirati putem društvenih mreža i mobilnih telefona, bez okupljanja u prostorijama.

Kako navode u saopštenju, "razularene ulične bande Zvonka Veselinovića, napujdane od strane SNS, kidišu na članove POKS u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Vitini i Štrpcu". Članovima POKS-a se preti da će, ukoliko ne napuste stranku, dobiti otkaz u firmama u kojima rade, a da će se isto dogoditi i članovima njihovih porodica, kao i da će im "zapaliti kola i drugu pokretnu i nepokretnu imovinu".
 
"Najnoviji slučaj koji je prelio čašu bile su pretnje potpredsedniku POKS za Kosovo i Metohiju, Mirku Glibi, da će proći kao njegova supruga koja je trebalo da počne da radi u Centru za socijalni rad, ali joj je saopšteno da ipak ne dolazi na posao, čime je ostala bez očekivanih prihoda za život", poručuju u POKS-u.
Dodaju i da je u sličnim pretnjama bio izložen i koordinator POKS za severni deo Kosovo i Metohije, Zoran Gvozdić, kojem su pretili da će mu otpustiti sina koji radi na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, te da je "džabe konkurisao za asistenta, jer to neće biti".
 
"Svaki član POKS-a koji je bio u prostorijama stranke u Kosovskoj Mitrovici na sastanku 28. januara bio je posle par dana kontaktiran od strane pripadnika bande Zvonka Veselinovića sa istim pitanjem, zašto je prisustvovao sastanku i sa pretnjom 'da mu to nije pametno'. Zbog toga će POKS zatvoriti svoje kancelarije da ne bi članstvo dalje izložili šikaniranju od strane kriminalaca koji su u službi SNS", stoji u saopštenju.
 
Predsednik Pokreta Vojislav Mihailović podseća da je ideja monarhista o obnovi Kraljevine Srbije već decenija unazad neuništava, pa to neće učiniti ni "diktatorski režim" SNS.

"Nikakvim nedozvoljenim sredstvima i represijom neće uspeti da nas nateraju da pristanemo na prihvatanje francusko-nemačkog sporazuma koji predstavlja direktnu kapitulaciju i predaju Kosova i Metohije Albancima. Ko to uradi ostaće upamćen u srpskim narodu kao što je Juda ostao upamćen za vjeki vjekova", zaključio je Mihailović.

  • Mare

    15.02.2023 10:30
    Koliko je love uzeo za prodaju Kosmeta? Šta mislite? 5,10 milijardi?
  • Podrška

    15.02.2023 06:22
    Velika podrška za POKS ! A uz njih za Narodnu stranku, Dveri, Ćutu, DSS, Zavetnike, DJB, Milivojevića, Ristića !
  • zztop

    14.02.2023 19:21
    POKS-ovci bežite u london, il se borite ko borci čiča draže dok ne vidite ko će pobediti ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.