Smenjen još jedan kadar POKS u Novom Sadu: Nenad Bašić na čelu Gerontološkog centra

Nenad Bašić novi je vršilac dužnosti direktora Gerontološkog centra Novi Sad, umesto Slavice Škrbić.
Smenjen još jedan kadar POKS u Novom Sadu: Nenad Bašić na čelu Gerontološkog centra
Foto: 021.rs
Izbacivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije iz gradske vlasti u Novom Sadu podrazumeva i smenu na čelu Gerontološkog centra, kojim je upravljao kadar POKS-a.

Dosadašnja direktorka Slavica Škrbić smenjena je 8. februara na sednici Pokrajinske vlade, koja je osnivač Gerontološkog centra.

Razlozi za prestanak dužnosti ovoj diplomiranoj pravnici nisu navedeni, ali je izvesno reč o "čišćenju" kadra bivšeg koalicionog partnera Srpske napredne stranke.
 
Na istoj sednici Pokrajinske vlade na v. d. funkciju dolazi diplomirani ekonomista Nenad Bašić. On bi trebalo da bude v. d. direktora do godinu dana.
 
O Bašiću nisu saopštene nikakve dodatne informacije, poput radnog iskustva ili obrazovanja.
 
Promena u rukovodstvu već je uneta na zvaničnom sajtu Gerontološkog centra.
 
Kao razlog za nedavne izmene u gradskoj vlasti gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naveo je "razlike kako političke stranke vide budućnost Srbije, pa samim tim i Novog Sada". 
 
"Smatram da svi oni koji ne dele politiku i vrednosti Srpske napredne stranke, koja je nosilac vlasti u Novom Sadu, ne mogu ni dovoljno odgovorno da rade za dobrobit naših sugrađana. Naša politika je politika prosperiteta i razvoja, politika koja donosi nove fabrike i nova radna mesta, politika koja ni na jedan način neće ugroziti mir i stabilnost, niti budućnost naše dece", rekao je Đurić i to u jeku skupštinskih diskusija o pitanju Kosova i Metohije, odnosno dijaloga sa Prištinom.
I rukovodstvo POKS-a oglasilo se tada, rekavši da nisu iznenađeni odlukom, te da postoji "neslaganje po pitanju odbrane Kosova i Metohije".
 
Usled izbacivanja POKS-a iz koalicije, došlo je i do smene na čelu JKP "Čistoća" i u Gradskom veću, a Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije formirale su odborničku grupu "NADA za Novi Sad" u Skupštini grada.
  • Zagor te nej

    28.02.2023 19:28
    Samo polako
    Kakve su kvalifikacije novog direktora da rukovodi gerontoloskim centrom. Koje škole je završio sa kojim prosekom i gde je ranije radio.
  • Na istoku

    23.02.2023 20:40
    ništa novo
    Iz jedne javne ustanove, koju je ojadila, otišla je u drugu, a pored svega toga godinama radila nabavke za javne ustanove. Trebalo bi da inspekcija ozbiljno pročešlja sve njene poslove.
  • Novosadjanka

    18.02.2023 14:04
    Na sud pa u zatvor
    Kada ce ova zena odgovarati za svesno nemarno i nesavesno vodjenje ustanove! Kada ce odgovarati za to sto je, da bi zadovoljila svoj ego, davala otkaze, pa su radnici sudskim procesima vracani na posao, a firma placala milione odstete, zbog ega jednog malog parazita firma je u debelom minusu! Zasto sindikat nije reagovao, zasto sa ne pokrene tuzbu? Zasto se sindikat, ako ne radi svoj posao, ne menja!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti