DSS i POKS formirali odborničku grupu u Novom Sadu, sarađivaće i u pokrajini

Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije formirale su odborničku grupu "NADA za Novi Sad" u Skupštini grada.
DSS i POKS formirali odborničku grupu u Novom Sadu, sarađivaće i u pokrajini
Foto: 021.rs
Dve stranke će sarađivati i na pokrajinskom nivou.
Ova saradnja dve stranke na lokalnom i pokrajinskom nivou dolazi nakon što je POKS isključen iz gradske vlasti u Novom Sadu.
Njihova odbornička grupa imaće šest odbornika u Skupštini Novog Sada, čime će biti najbrojnija opoziciona grupa u lokalnom parlamentu. U Skupštini Vojvodine imaće osam poslanika.
 
Dve stranke udružila je politika Srpske napredna stranke prema Kosovu i Metohiji i francusko-nemačkom sporazumu. 
 
Kako kaže Bojan Radojević iz Novog DSS-a, ove dve stranke su se ujedinile kao odgovor na politiku SNS prema Kosovu.
 
"Što se nas tiče, do sada nikada nije bilo razmimoilaženja po pitanju državnih i nacionalnih interesa, po pitanju odbrane Kosova i Metohije, a samim tim ni po pitanju odbacivanja francusko-nemačkog sporazuma koji je ponuđen našoj državi. U narednom periodu ćemo se usaglasiti i oko pitanja oko kojih smo se razmimoilazili i doći će do zajedničkog stava", rekao je on.
 
Radojević je dodao da će odbornička grupa unutar Skupštine grada nastaviti da deluje opoziciono.
 
"To podrazumeva glasanje protiv planova regulacije, budžeta, planova za javna komunalna preduzeća i svih ostalih predloga vlasti. Ono što je važno jeste da u ovom trenutku koji je izuzetno težak za našu državu objedinimo front i da maksimalno ujedinimo snage kako bismo zaštitili naš državni i nacionalni interes. Takođe želimo da tim objedinjenim frontom pružimo otpor onome što se dešava, a to su šikaniranja, mobinzi, progoni po političkoj osnovi, što je odlika nekih prošlih vremena i tome se oštro suprotstavljamo", zaključio je.
 
Saša Novaković iz POKS-a podsetio je da je u ponedeljak Srpska napredna stranka "ekspresno izbacila POKS iz komunalne koalicije".
 
"Pokret obnove kraljevine Srbije je ekspresno izbačen iz gradske komunalne koalicije jer ima drugačije viđenje rešavanja pitanja Kosova i Metohije. Svi naši članovi koji na bilo koji način imaju učešće u vršenju vlasti u gradu Novom Sadu danas su podneli ostavke, a sa druge strane SNS taj problem nema sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, što znači da sa njima dele mišljenje po ovom pitanju", rekao je on.
Podsetimo, Vladimir Zelenović je podneo ostavku na mesto direktora "Čistoće" posle 11 godina, a isto je učinila i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov. 
 
U Bačkoj Palanci je kompletan opštinski odbor POKS-a prešao u Srpsku naprednu stranku.
  • Branimir NS

    11.02.2023 00:28
    Vlada Jelić
    Gde je nestao Vlada Jelić? Da nije bolestan? Pa sva lova je kod njega. Da neće i on postati stvarno Za Kralja i otadžbinu ili će ostati ono što je bio.........? Možda će ipak časno i dosledno podneti ostavku?
  • Lole

    10.02.2023 19:34
    @Neko
    Samo mala korekcija to je jedan isti Radojević nema ih dvojica. :)
  • R49

    10.02.2023 17:21
    DSS, POKS-dva igrača malo jača
    U Bačkoj Palanci je kompletan opštinski odbor POKS-a prešao u Srpsku naprednu stranku.

    Da li je potreban komentar. Radi se o hokus-POKSu. U vezi DSS ne treba trošiti reči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti