Krivična prijava protiv ministarke kulture zbog bivše, zapuštene Železničke stanice

Stranka Zajedno podnela je krivičnu prijavu protiv više funkcionera zbog stare Železničke stanice.
Krivična prijava protiv ministarke kulture zbog bivše, zapuštene Železničke stanice
Foto: 021.rs
Krivičnu prijavu su podneli protiv direktorke Zavoda za zaštitu spomenika Beograda Olivere Vučković, ministarke kulture Maje Gojković i drugih NN osoba zbog sumnje da su propuštanjem da zaštite spomenik kulture Železničku stanicu u Beogradu pričinili veću materijalnu štetu tom zaštićenom objektu, saopšteno je danas.
Kako je objašnjeno, zgrada Železničke stanice, koja ima status spomenika kulture od velikog značaja, već je mesecima u stanju potpune zapuštenosti, u novembru je u njoj izbio požar, unutar je nataloženo smeće, a iza je deponija građevinskog otpada "Beograda na vodi".
"Javnost je posredstvom medija i društvenih mreža već odavno upućena u užasne prizore nekadašnjih staničnih sala, urušene tavanice i zidova sa tragovima paljevine, i uopšte u stanje ozbiljnog propadanja zgrade. Neobezbeđeni pristup zgradi sa bočne strane je pritom, kao što smo nedavno dokumentovali video snimkom, potpuno dostupan prolaznicima i opasan po život", ističe u saopštenju stranka Zajedno.
U prijavi se navodi da su nadležne institucije oabveštene su o stanju u kojem se zgrada železničke stanice nalazi i o opasnosti koja joj preti, "iz čega jasno proizilazi umišljaj prijavljenih za krivična dela koja im se stavljaju na teret", jer su obe institucije bile svesne da će propuštanjem svojih zakonskih obaveza nastati šteta na spomeniku kulture.
  • Sofija

    15.02.2023 11:07
    Koja kancelarija ce da zastupa Gojkovic?
  • paneee

    15.02.2023 00:24
    Pa gde Nuklearnu Maju da tuže, pa žena ne spava od silnog bavljenja kulturom!
  • Milijadin

    14.02.2023 23:22
    Što se čudite
    Pošto je železnička stanica zaštićena kao spomenik kulture ne može da se ruši. E zbog toga je prepuštena sama sebi dok se ne sruši. Očigledno je da smeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija