Vozači teretnjaka pravili najviše prekršaja, dvojica stranih vozača izazvali udese i pobegli

Tokom centralne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na teritoriji Srbije, otkrivena su 9.624 prekršaja.
Vozači teretnjaka pravili najviše prekršaja, dvojica stranih vozača izazvali udese i pobegli
Foto: 021.rs

Vozači teretnih vozila su pokazali visok stepen nepoštovanja saobraćajnih propisa i u okvirnu međunarodne akcije otkriveno je 6.313 prekršaja, saopštio je MUP.

"Na teritoriji Srbije u svim policijskim upravama sprovedena je centralna akcija i oko 10.000 saobraćajnih prekršaja je otkriveno. Brzina je dominantna, nevezivanje sigurnosnih pojaseva, pre svega na zadnjim sedištima i naravno, nažalost, alkohol je otkriven u 1.000 slučajeva", rekao je Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.
On je naveo i da je 250 vozača koristilo psihoaktivne supstance.
 
"Prekršaj prekoračenja brzine je i dalje dominantan iako stalno ističemo da je to ubica broj jedan na srpskim putevima. Nažalost, više od 50 odsto otkrivenih prekršaja je prekoračenje brzine", rekao je Belencan.
 
Kako je naglasio, vozači teretnih vozila su pokazali visok stepen nepoštovanja saobraćajnih propisa.
 
"Oko 7.000 prekršaja je otkriveno prilikom kontrole s tim da treba naglasiti da je dominantni prekršaj prekoračenje vremena vožnje, što utiče na psihofizičku sposobnost vozača - vozili su duže nego što je to propisima dozvoljeno", kazao je Belencan.
 
"Izazvane su i dve saobraćajne nezgode i to strani vozači teretnih vozila, u oba slučaja su napustili lice mesta. U jednom slučaju je napustio državu, a u drugom slučaju koji se desio u Boru je brzom intervencijom saobraćajne policije vozač otkriven i procesuiran prema tužilaštvu. Što se tiče prvog vozača, radimo na međunarodnoj sudskoj saradnji da se on privede pravdi", rekao je Belencan.
 
"Kada je reč o nadograđenom i savremenom sistemu automatske detekcije prekršaja na teritoriji Beograda, do sada je registrovano 300 prekršaja, od početka primene, a to je gotovo nedelju dana, s tim da treba reći da se znatno smanjio broj prekršaja prelaska na crveno svetlo", naveo je Belencan.
  • @profi

    21.02.2023 09:33
    Samo ti momčino
    Stani na kočnicu tzv brake test, sto je, vidim, poprilično popularno na zapadu medju kretenima koji se igraju sa životom. Pa kad te samelje 40t gvožđa, videću ko ce da se smeje. A veruj mi, nisi ni jači, ni luđi od kamiondzije koji je umoran, spava mu se, a žuri na utovar/istovar jer tako mora,ne zato što želi. Razmisli.
  • Nn

    21.02.2023 02:32
    Običaj
    Čuli stranci da je u Srbiji običaj da se pobegne kad napraviš udes, pune novine takvih slučajeva, pa šta će, kod nas, red je poštovati običaje zemlje u kojoj se zadesiš. Ne bi oni, al'...
  • Auto put

    20.02.2023 20:07
    Profi
    20.02.2023 • 18:24

    Slažem se.
    Nebrojano mnogo puta sam video takvu situaciju. Čak taj, što pretiče kao puž, krene da divlja i trubi jer je kao za 3-5kmh brži od tog prvog... Pa bi želeo da mu prvi nekako magično nestane sa puta, kako bi gospodin prošao.

    Jednom je došlo skoro do udesa ispred mene. Sreća, pa uvek držim odstojanje, naročito kad vidim da se kamioni pretiču međusobno.
    Već sam ovde o tome pisao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija