FOTO: Švercovali cigarete u šupljinama prozorskog okvira

Carinici su 18. februara, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja cigareta u šupljinama jednog prozorskog okvira.
Kada je u subotu, u ranim jutarnjim časovima, na ulaz prelaza Preševo pristigao teretni kombi "mercedes sprinter" koji se uputio ka Zapadu, vozač i suvozač su izjavili da nemaju ništa da prijave.
Ipak je usledila detaljna kontrola tokom koje je u prtljažnom delu kombija primećen i jedan novi PVC prozorski okvir, navode u Upravi carine.
Carinik je kucanjem o okvir utvrdio da zvuk ne odgovara šupljem prostoru koji bi trebalo da se nalazi u njegovoj unutrašnjosti, pa je na spojevima proverio svoju sumnju da on zapravo služi za krijumčarenje.
 
Potvrdivši da je unutrašnjost prozora ispunjena neprijavljenom robom, okvir je otvoren, a iz njega su počele da ispadaju paklice cigareta raznih robnih marki.
 
 
Ukupno je otkriveno 228 paklica krijumčarenih cigareta, od čega je 149 paklica cigareta pronađeno u prozorskom okviru, a 79 paklica u kesama među prtljagom.
  • 696

    21.02.2023 06:49
    Vtemena se menjaju
    Nekada su kamioni puni cigareta prelazili sa lakoćom preko granice, a šverceri kasnije postajali ugledni biznismeni i političari ne samo u Srbiji.
  • Ajme Nama

    20.02.2023 22:46
    Uništen jedan ogroman lanac šverca. Kartel obezglavljen, a država ojačala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija