"Komandant četničkog pokreta": Ko je državljanin Srbije koji je uživo slušao Putinov govor?

Državljanin Srbije Bratislav Živković, koji se predstavlja kao komandant četničkog pokreta u Srbiji i učesnik specijalne vojne operacije u Ukrajini, prisustvovao je obraćanju Vladimira Putina.
Kako javlja Radio slobodna Evropa, Živković je video-materijal Putinovog obraćanja, koji je snimao svojim telefonom, podelio na Fejsbuk nalogu.
U postu na toj mreži Živković tvrdi da je na Putinovu konferenciju bio pozvan kao učesnik "specijalne vojne operacije u Ukrajini".
Živković na Fejsbuku tvrdi da je "jedini srpski komandir koji je organizovao četnički odred i odveo ga na Krim 2014. godine".
 
Navodi i da je iste godine učestvovao "u odbrani grada Luganska, a 2018. i u odbrani grada Donjecka".
 
Srbija zabranjuje zakonom svojim građanima da se pridruže stranim ratištima i do sada je doneto oko 30 presuda za učešće na ratištu u Ukrajini na ruskoj strani, navodi RSE.
 
Živković je u intervjuu 2016. godine za RSE izjavio da je sa još 15 dobrovoljaca iz Srbije otišao 2014. godine da se bori u Lugansk na istoku Ukrajine na strani proruskih, separatističkih snaga.
  • Ime

    22.02.2023 18:57
    Komentar
    Sve sam go genitalac i stručnjak.
    Prizovite se, ljudi, pameti.
    Komentarišite ono što znata ili samo čitajte.
  • Žan Lafit

    22.02.2023 12:24
    ?
    Četnici?? Pa valjda idu uz neki nemački korpus, zaboga..
  • Rasa sa salasa

    22.02.2023 11:32
    Četnici ne postoje od '45.
    Ima kojekakvog bašibozuka, koji se četnikom nazivati vole. Ali to je više psihijatrijski problem, nego društveni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija