Starović: Srbija nabavlja ozbiljnu količinu dronova samoubica

Državni sekretar Ministarstva odbrane Nemanja Starović izjavio je da se "veoma ozbiljna količina dronova samoubica" nabavlja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Kako je rekao Starović, srpske fabrike namenske proizvodnje rade intenzivno na razvoju ovakvih sistema.
"Ne pretimo nikome već želimo da imamo efikasnu zaštitu naše države. Naš vrhovi interes su mir i stabilnost u regionu", rekao je Starović za RTS.
On je istakao da je počeo novi ciklus u opremanju Vojske Srbije koja će u narednih godinu i po dobiti 200 oruđa, kao što su oklopna vozila, modernizovani tenkovi, višecevni raketni bacači, a sve to je već naručeno u domaćim fabrikama namenske industrije.
 
Prema njegovim rečima, srpska namenska industrija bi mogla da sve što proizvede da proda inostranim kupcima čak i kad bi sklopila ugovore na deset godina unapred, kao i da značajan deo tih proizvoda mora da se usmeri na opremanje naše vojske.
 
"Velika je trka u naoružavanju u svetu i to ne može da se ignoriše", rekao je Starović.
  • Cane Liman

    22.02.2023 17:52
    Da li si ti realan !!!
    Pa vi ste gori od svake kuge,kokere...
    Sta god uzmete u ruke upropastite .
    A Mitrović pravi dronove ...
    Oprosti im Bože....
  • Penzos

    22.02.2023 15:26
    ???
    To su dronovi kamikaze. Pazite samo da ne krenu na vas kao onaj pre par godina na stadionu .
  • Pera

    22.02.2023 14:52
    Kome i čemu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija