Đoković: Naredni cilj je osvajanje Dubaija, o broju Grend slem titula ne razmišljam, nadam se SAD

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je povreda koju je imao tokom Australijan opena sanirana, kao i da će u narednim nedeljama znati da li može da putuje na predstojeće masters turnire u SAD.
Đoković je 377. nedelju na vrhu ATP liste, što je ravno rekordu koji je još davno postavila Štefi Graf. Nemica je do ove nedelje bila teniserka koja je u obe konkurencije najviše vremena provela na vodećem mestu jedne od dve liste (WTA i ATP).
 
Zbog spekulacija o povredi, a i povodom drugih lepših tema, Đoković je obraćanje počeo sa izjednačavanjem rekroda Štefi Graf.
"Ovo je tradicija da se ovako družimo u neformalnom okruženju kao što je teniski teren. Hvala svim drugim igračima na čestitkama, jako sam ponosan što sam izjednačio rekord Štefi Graf po broju nedelja na vrhu liste najboljih tenisera, ali nije mi prioritet da tu ostanem po svaku cenu. Mislim da mogu da osvojim svaki turnir na bilo kojoj podlozi. U ovoj fazi karijere osećam da moram da uložim još više napora da bih održao korak s mladim igračima koji su gladni, koji izazivaju i koji žele da vam preotmu trofej", rekao je Đoković i nastavio da priča o stanju svoje povrede.
"Osećam se dobro, povredu koju sam imao u Australiji sam gotovo potpuno zalečio i spreman sam da igram 100 odsto. Ja znam šta je sve bilo, kroz šta sam prošao, a kritičara će uvek biti", naveo je on.
 
Đoković je naglasio da na ATP turu ima mnogo kvalietnih igrača, pre svih Karlos Alkaraz, ali je priznao da je Rafael Nadal i dalje njegov najveći protivnik.
 
"Nas dvojica smo tokom karijere imali mnogo velikih borbi i on je moj najveći rival. U početku sam mnogo više gubio od njega i Rodžera Federera nego što sma ih pobeđivao, ali se to promenilo. Verujem da ćemo i u budućnosti igrati mnoge mečeve, a možda već finale Rolan Garosa koji je poznat kao turnir gde je on ostvario najbolje rezultate", dodaje Novak.
 
Upitan do kada misli da će igrati i koji su mu planovi za budućnost, Đoković je odgoviro:
 
"Tenis je moj život, volim ovaj sport i oduvek sam sanjao da osvojim Vlmbldon, a kada sam u tome uspeo 2011. godine, morao sam da počnem da sanjam nove snove. I nastavio sam dalje. Ono što mi je trenuto cilj je da osvojim turnir u Dubaiju, a nisam sebi postavio granicu koliko Grend slem titula treba da osvojim, niti koliko dugo još treba da igram".
Đoković, koji je nedavno osvojio desetu titulu na Australijan openu, rekao je da još uvek nema zvaničan odgovor da li će moći da igra u Americi.
 
"Za SAD zavisi od situacije, čekam odgovor i nije u mojim rukama. Videćemo kako se stvari da se odvijaju u naredne dve nedelje", rekao je on.
 
Tamošnje vlasti su do aprila produžile zabranu ulaska u zemlju nevakcinisanim strancima, a turniri u Indijan Velsu i Majamiju se igraju od 6. do 19. marta, odnosno od 19. marta do 2. aprila. Đoković je dodao da bi voleo da igra u Americi i istakao da mu je drago što je dobio podršku direktora turnira (direktor Indijan Velsa Tomi Has).
 
"Naravno da bih voleo da igram i drago mi je što sam dobio podršku od direktora turnira, ljudi žele da je odem u Ameriku i igram, i ja to želim, ali nadam se da će i strana koja o tome odlučuje misliti tako", rekao je on.
 
Đoković je istakao da će igrati na turniru Srbija open, koji se ove godine održava u Banjaluci.
 
Đoković će prvi naredni turnir igrati u Dubaiju od 27. februara do 4. marta.

Ukoliko se Đoković i naredne sedmice zadrži na prvom mestu, postaće apsolutni rekorder i to ostvarenje biće zaista veoma teško srušiti. Interesantno je da su i Novak i Štefi uspeli u tome iako su imali paklenu konkurenciju.

Graf se na prvom mestu smenjivala punih deset godina sa Monikom Seleš i Arančom Sančez Vikario, a o rivalitetu "velike trojke" u muškoj konkurenciji je sve rečeno, s tim da je Endi Marej uspevao da se popne na vrh.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.