Trovanje tartufima i pljeskavicama: Nišlija pušten na kućno lečenje, ostali pacijenti stabilno

Od petoro pacijenata koji su posle trovanja hranom u niškom restoranu zbrinuti na Infektivnoj klinici, stigli su rezultati Zavoda za zaštitu zdravlja za dvoje i povrđeno je prisustvo salmonele.
Trovanje tartufima i pljeskavicama: Nišlija pušten na kućno lečenje, ostali pacijenti stabilno
Foto: Pixabay
U Kliničkom centru kažu da je jedan od pacijenata sa simptomima koji ukazuju na toksikološku infekciju otpušten iz bolnice, a njih četvoro je i dalje na lečenju u Vojnoj bolnici, gde je zbog renoviranja izmeštena Infektivna klinika. 
Njihovo stanje je stabilno, bolje nego u trenutku prijema, ali ostaju u bolnici na lečenju.
Takođe, kažu i da je bilo onih koji su se žalili na simptome trovanja hranom, ali nisu tražili pomoć lekara, već su za savet zvali telefonom, tako da nema preciznih informacija koliko je tačno ljudi otrovano. Informacije o tome, kao i o samom restoranu u kome su pojeli hranu od koje su se razboleli, još uvek nema iz nadležne inspekcije.
 
Podsećamo, zbog stomačnih tegoba više građana se proteklih dana javljalo u UKC Niš, ali su oni imali blaže tegobe.
 
Nezvanično, četiri od pet pacijenata dobilo je stomačne tegobe nakon što su jeli tartufe, a jedna pacijentkinja je jela pljeskavicu u jednom od niških restorana.
  • V5

    23.02.2023 07:02
    Bordžije
    Trenutno jedini problem kojim se ugostitelji bave je moguća zabrana pušenja u restoranima. Trovanje hranom je već uhodana rutina.
  • Goki

    22.02.2023 22:35
    nazadnjacka ekskluziva
    Tartufi sa salmonelom i cevapi od navijaca zvezde hahhahahahaa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija