Obdukcija tela devojčice prebijene na smrt: Imala smrtonosne povrede glave i rascep jetre

Preliminarna obdukcija tela dvogodišnje devojčice koja je preminula u Zaječaru pokazala je da je dete imalo smrtonosne povrede glave i rascep jetre.
Obdukcija tela devojčice prebijene na smrt: Imala smrtonosne povrede glave i rascep jetre
Foto: Pixabay
To je potvrđeno Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.
Pisani nalaz veštačenja sa mišljenjem i zaključkom iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu se još čeka.
Policija je kao osumnjičenog za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom uhapsila očuha deteta M. N. (25) iz okoline Vlasotinca. Uhapšena je i njegova vanbračna supruga J. T. (23) iz okoline Zaječara, zbog zanemarivanja i zapuštanja maloletnog lica.
 
M. N. se sumnjiči da je u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.
 
Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug u prethodnom periodu tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.
 
Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju izrazilo je žaljenje zbog smrti devojčice i istaklo da je u stalnom kontaktu sa Centrom za socijalni rad u tom gradu i drugim nadležnim organima kako bi se što pre utvrdile sve činjenice u ovom slučaju.
 
Kako Ministarstvo navodi u saopštenju, Centar za socijalni rad u Zaječaru odmah ih je obavestio o ovom tragičnom događaju i svim merama koje je preduzeo kada je u pitanju zaštita porodice.
Centar za socijalni rad u Zaječaru saopštio je ranije da je porodica nastradale devojčice bila u evidenciji centra, ali da do sada nije bilo prijava za nasilje u porodici.
  • Novosadanka

    23.02.2023 18:53
    Nasilje
    Za doticnog koji je to uradio dozivotna jer nema smrtne kazne a za tzv majku takodje .Trebalo je odmah iz bolnice u pritvor da ode i ona i njen ljubavnik.Ljudi u sta se pretvara narod vidite li gori ce biti od zveri i dzabe putevi fabrike
  • Antilažov

    23.02.2023 16:21
    @Bubica
    Lažete iz neznanja ili čisto iz (ne)ljudske zlobe?
    Da je ubica ranije prijavljen zbog fizičkog zlostavljanja deteta, odmah bi ga iselili sa zabranom pristupa!
    A da je CSR oduzeo nesrećno dete i stavio ga u hraniteljsku porodicu, protestvovali bi kako jadnoj majci, nebitno što živi sa nasilnikom, oduzimaju dete....
    Sve se svodi na žensku ugroženost. Da li je neko terao dotičnu majku da bar dva puta bude u vezi sa nasilnicima?
    Kako možete da spavate sa takvim stavovima?
  • Neli

    23.02.2023 15:42
    Dušo
    Mala odmori se, šta drugo reći osim da se nadamo da te anđeli čuvaju. Što se tiče monstruma poslala bih ga u kamenolom doživotno. Potresno je koliko žene i nejač nisu zaštićeni u ovoj propasti od države

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.