Brnabić neće da kaže šta je u pismu Makrona, Šolca i Meloni poslatom Vučiću: "Ne bi bilo u redu"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je pismo lidera zemalja EU poslato "na adresu predsedništva" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i da "ne bi bilo u redu" da ga ona komentariše.
Brnabić neće da kaže šta je u pismu Makrona, Šolca i Meloni poslatom Vučiću: "Ne bi bilo u redu"
Foto: 021.rs
Brnabić je rekla da 27. februar, kada se nastavljaju pregovori Beograda i Prištine u Briselu, "sigurno neće biti lak dan", ali da je sigurna da će Vučić ostati pri "crvenim linijama" po pitanju Kosova, koje je naveo prilikom obraćanja u Skupštini Srbije.
Ona je navela da "svim srcem veruje" da će Vučić na pregovorima u Briselu "uspeti da sačuva nacionalne interese Srbije i da obezbedi mir i stabilnost".
"Sutrašnji dan neće biti lak", kazala je Brnabić, koja nije htela da iznese svoja saznanja o pismu koje su Vučiću uputili predsednik Francuske Emanuel Makron, kancelar Nemačke Olaf Šolc, i premijerka Italije Đorđa Meloni pred sutrašnji nastavak pregovora sa Prištinom u Briselu.
 
Na pitanje da li očekuje da će u Briselu biti potpisana bilo koja tačka francusko-nemačkog predloga za Kosovo, koji je prihvaćen kao predlog EU, Brnabić je odgovorila da očekuje da se "formira Zajednica srpskih opština (ZSO)" i da Priština i međunarodna zajednica ispune svoje ranije potpisane obaveze.
  • Stanko

    26.02.2023 17:50
    Zašto niko ne pita nas koja je naša crvena linija?
  • Baša Mrkalj

    26.02.2023 17:15
    Fusnota
    Jedina crvena linija je granica održivosti vlasti. Tako je bilo još od Miloša Obrenovića, zašto bi bilo drugačije i danas. I zašto uopšte čitam vesti? (Ovo pitanje mi se čini kao najvažnija crvena linija održivosti lične i porodične sreće)
  • zztop

    26.02.2023 14:40
    Dobro nije rekla da je to brrutttalni pritisak , al baš brrruttalni na precednika , njegovu porodicu i njegovu vodeću stranku i politiku ... a ja baš mislim da će alek sutra gutat žabu napola kuvanu ... u pošti spremno i pismo vezano za uvođenje sankcija rusiji ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija