Brnabić za stanje u vezi sa Kosovom optužila opoziciju: "Oni koji krive Vučića donose nestabilnost"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da postoje različiti komentari oko toga šta prihvatanje francusko-nemačkog predloga za Kosovo znači.

Kako kaže, ima onih koji navode da se time priznaje nezavisnost Kosova, kao i onih iz Prištine koji tvrde da je to "velika pobeda" Srbije.

Brnabić je rekla da "ona ne bi rekla ni jedno ni drugo dok ne vidimo o čemu se radi".
Navela je da će sutrašnji dan pregovora između Beograda i Prištine u Briselu, koje predvode srpski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, biti "izuzetno težak", ali da su netačne optužbe iz opozicije da je Vučićeva politika za to odgovorna.
 
Brnabić je za stanje u pregovorima Beograda i Prištine optužila opozicione političare, predsednika Narodne Stranke Vuka Jeremića, bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije Zdravka Ponoša, navodeći da su, u vreme kada je to bila njihova odgovornost, oni doprineli da pozicija Srbije bude takva kakva je danas.
 
Prema njenim rečima, da je Vučić hteo da uradi nešto prema priznanju nezavisnosti Kosova, bilo je dovoljno da "ne radi ništa" po tom pitanju, imajući u vidu kakva je bila pregovaračka pozicija Srbije nakon vlasti Demokratske stranke.
 
Ona je optužila vlast pre Srpske napredne stranke (SNS) da su "prodali, izdali i kapitulirali" i da su "davali i ono što im se nije tražilo", a da izjave opozicionih političara koji sada za poziciju Srbije krive Vučića "donose nestabilnost".
  • Aleksej

    27.02.2023 07:14
    Xexe
    Brale, imaju potpunu vlast vec vise od 10 godina, ali i dalje je kriva opozicija (koja uopste opozicija?) za sve. Ali najludje njihovi glasaci ce u to poverovati. Srecom nema ih puno, nesrecom, svi izadju na izbore i njih 20% tako upropasti nas sve ostale.
  • ZX

    27.02.2023 06:50
    Aman, oladi malo
    Naklapanja tzv premijerke su postala nepodnošljiva osim što su sklepana, nelogična, nepoštena i, često, komična.
  • rale

    27.02.2023 05:44
    Ova žena je prosto smešna - parodija i tragedija države. I da se snima neki film o Srbiji teško bi pronašli smešniju osobu od nje same.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.