Gradonačelnica Sarajeva: Šapić ulogu Gangule prenosi na poziciju gradonačelnika Beograda

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odgovorila je na navode gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koji je izjavio da ne može da dozvoli da Sarajevo ima bolji festival od Beograda.

Ona je navela da šteti ugledu Beograda kada Šapić o Sarajevo film festivalu govori kao "najobičniji neškolovani nasilnik", prenosi N1.

"Razumem da gradonačelnik Beograda dolazi iz sveta vodenih sportova, da mu kultura i umetnost nisu bliski, osim možda uloga nasilnika Gangule u filmu ‘Kad porastem biću Kengur’. Šteti ugledu Beograda kada svoju epizodnu ulogu iz filma prenosi na poziciju gradonačelnika i kao najobičniji neškolovani nasilnik o Sarajevo film festivalu govori da ‘Neću da dozvolim da Sarajevo ima bolji festival od Beograda", napisala je Benjamina Karić na Tviteru.
Ona je istakla da u kulturi i umetnosti nema sirovog nadmetanja i da su one za divljenje.
 
"Svi možemo uživati u sjajnoj srbijanskoj filmografiji, zbog čega često ‘Srce Sarajeva’ ide za umetnike iz Srbije, jednako kao što uživamo u Sarajevo film festivalu", dodala je.
 
Ona je naglasila i da joj je drago da će Vlada Srbije i Beograd snažnije uložiti u razvoj festivala u Beogradu i dodala da "Sarajevo kao UNESCO grad filma može da pruži svu savetodavnu pomoć".
 
 
Podsećamo, Aleksandar Šapić je, prilikom obilaska obnovljenog Omladinskog pozorišta "Dadov", izjavio da kultura i sport ne smeju biti prepušteni tržištu i da grad želi da FEST bude institucija sam za sebe i da se ne sme dozvoliti da bude važnijeg festivala u regionu.
 
"Ja kao gradonačelnik ne mogu da dozvolim da Sarajevo ima bolji festival od Beograda, uz dužno poštovanje. FEST je najstariji", rekao je Šapić.
  • kole

    27.02.2023 11:37
    gde je
    mozak nestao, strašna stvar je rečena , ne može Sarajevo da ima bolji filmski festival !? Ajd znamo da oni spinuju svašta ali odma naši nesretnici isto pričaju , kako strašna stvar rečena ! Svašta !
  • Bojan

    27.02.2023 10:42
    @dijasporac

    Evo nam "doktora" građevine, eksperta za sve teme preko šuraka i šampiona svih internet lažova da malo komentariše sarajevske diplome prava.
  • Nekultivisani

    27.02.2023 08:33
    ego malog politikanta misli da je kultura isto što i kafa za poneti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija