Vučić: Verujem da će biti još mnogo sastanaka, kako god da okrenete, ZSO je na prvom mestu

Nakon sastanka u Briselu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je novinarima rekao da je sastanak bio uobičajeno težak.
Naveo je da će razgovori biti nastavljeni u narednom periodu. 
"Imali smo težak sastanak, verujem da će biti još mnogo u narednom periodu. Koliko sam razumeo 18. marta bi trebalo da se vidimo na teritoriji Severne Makedonije, tada će Borelj biti u poseti regionu, a do tada sa Lajčakom da razgovaramo o stvarima za implementaciju", rekao je Vučić. 
Kako je rekao, "kada dogovorite ZSO, onda idete dalje".
 
"Kako god da okrenete, ZSO je na prvom mestu", izjavio je Vučić.
 
Naveo je da je Kurti u Brisel došao sa namerom da se nešto potpiše, ali da to nije prihvaćeno.
 
U Briselu je večeras oko 20 sati završen zajednički sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
 
Trilateralni sastanak trajao je dva sata, a prethodno su evropski predstavnici održali odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem.
  • Eon

    28.02.2023 07:28
    A kraj se ne vidi
    Ova serija sastanaka u Briselu pomrači slavu Sulejmana veličanstvenog.
  • Lalo

    28.02.2023 00:22
    vesti iz besvesti
    ""Imali smo težak sastanak, verujem da će biti još mnogo u narednom periodu. Koliko sam razumeo 18. marta bi trebalo da se vidimo na teritoriji Severne Makedonije, tada će Borelj biti u poseti regionu, a do tada sa Lajčakom da razgovaramo o stvarima za implementaciju", rekao je Vučić."

    Dakle, dogovor je postignut, jer će se dalje razgovarati o tehničkim pitanjima primene dogovora, tj. implementacije, ali se to ne objavljuje na sva zvona, nego dotični i ekipica pokušavaju da se izvuku kao puvarak iz gaća.
  • Obavešten

    27.02.2023 22:50
    Kraj.
    Član 1

    Strane će međusobno razvijati normalne, dobrosusedske odnose na osnovu jednakih prava.

    Obe strane će međusobno priznati svoja dokumenta i nacionalne simbole, uključujući pasoše, diplome, registarske tablice i carinske pečate.

    Član 2

    Obe strane će se rukovoditi ciljevima i principima postavljenim u Povelji Ujedinjenih nacija, posebno onim o suverenoj ravnopravnosti svih država, poštovanju njihove nezavisnosti, autonomije i teritorijalnog integriteta, pravu na samoopredeljenje, zaštiti ljudskih prava i nediskriminaciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija