NATO: Pozdravljamo nove korake ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Zamenik generalnog sekretara NATO-a Mirča Džoana pozdravio je danas nove korake Beograda i Prištine na putu ka normalizaciji odnosa i pozvao na dalji napredak.
NATO: Pozdravljamo nove korake ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine
Foto: Pixabay

Džoana je na Tviteru napisao da je imao "dobar telefonski razgovor" sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i dodao da NATO "ostaje snažno posvećen" miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, i kroz misiju KFOR na Kosovu.

"Dobar telefonski razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom. Pozdravljamo dodatne korake Beograda i Prištine na putu ka normalizaciji, i pozivamo na dalji napredak. NATO ostaje snažno posvećen miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, i kroz misiju KFOR", naveo je Džoana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti u ponedeljak su se u Briselu, prema rečima šefa evropske diplomatije Žozepa Borela, saglasili o Sporazumu o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije, i nastaviće pregovore o modalitetima njegove implementacije.

Teme

nato
  • Cccc

    02.03.2023 16:33
    Izdajaaaa...
  • Zemlja čudesa 2

    02.03.2023 08:24
    Kao što smo mi bombardovali Vukovar.
  • Cc

    02.03.2023 08:03
    Cc
    Znaci AV predao Kosovo i okrenuo se Natou! Zta ce mora Gazdama da opravda za sta su ga i postavili kao Predsednika! Ali ovim zaokretom se rastura cela Srbija u granicama koje poznajemo jer u kratkom roku ide Vojvodina i Sandzak! Srbi su sami izabrali nestajanje i sada ga i dobijaju zasluzeno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija