Dva srebra i bronza za učenike Srbije na svetskom matematičkom takmičenju

Učenici iz Srbije okitili su se s tri medalje na 14. Rumunskom masteru u matematici (RMM) u Bukureštu.
Dva srebra i bronza za učenike Srbije na svetskom matematičkom takmičenju
Foto: Pixabay
Reč je o jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
U ekipi Srbije, koja je sveukupno zauzela četvrto mesto, Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje, Vukašin Pantelić bronzanu medalju, dok je Aleksandar Višnjić dobio pohvalu. Svi su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.
Ekipu Srbije činili su i Vukašin Đinović (Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", Novi Sad) i Andrija Živadinović (Gimnazija "Svetozar Marković", Niš).
 
Ekipa Srbije je zauzela 4. mesto u konkurenciji 90 učenika iz 16 zemalja sveta na nadmetanju koje se održava od 27. februara do 4. marta.
 
Celokupni tim, koji su predvodili dr Miljan Knežević i Miloš Milićev sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, zahvalio se Društvu matematičara Srbije i rukovodstvu Matematičke gimnazije u Beogradu na pomoći prilikom organizovanja učešća i priprema za ovo veoma važno takmičenje.
  • Sabahudin

    04.03.2023 09:38
    Omerović
    Dogodine u Oksfordu...
  • predrag

    04.03.2023 07:59
    Alo Srbi:
    Matematika i fizka nisu odbojka, pa ko je bolji ?!
    Tito vas nista nije naucio, svrha obrazovanja i nauke je da se primeni u privredi. To je ono sto Evropljane razlikuje od Afrikanaca i JAmerikanca.
    I tamo djuskaju i pevaju, igraju lopte, ali u Evropi se ceni i primenjuje nauka i obrazovanje.
    To donosi visi standard koji svi hocete.
    Ne mogu svi da budu sponzoruse i lopovi, da bi u drustvu bilo boljitka moras da imas svoje fabrike i da to posle prodajes sebi i drugima (vlast i ambasadori imaju taj pos'o)
  • Мина

    04.03.2023 06:48
    Браво, децо, браво, професори! Знање је једино имање, иако се код нас,нажалост, промовишу другачије вредности... Срећно!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija