Vučić: Er Srbija odlično posluje, ali želimo Katar za strateškog partnera

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da Er Srbija odlično posluje ali da je zamolio emira Кatara, šeika Al-Tanija, da vidi da li imaju interes da postanu strateški partner Srbije.
Vučić: Er Srbija odlično posluje, ali želimo Katar za strateškog partnera
Foto: 021.rs

Prema njegovim rečima, već su dostavljeni neki materijali i analize.

"Er Srbija je danas u potpunosti u srpskim rukama, dobro poslujemo, imamo čist profit, ali gledamo da izbegnemo moguće rizike u budućnosti jer ne zavisi sve od nas šta će se dešavati", rekao je Vučić u Dohi.

On je rekao da je konferencija u organizaciji Ujedinjenih nacija skup za 46 najsiromašnijih zemlja, prvenstveno iz Afrike, i da je među učesnicima veliki broj "prijatelja" Srbije.
 
"Mi smo na evropskom putu ali je skup veoma značajan za Srbiju zbog pokreta Nesvrstanih i zbog naše specifične situacije oko Kosova i Metohije", rekao je Vučić.
 
On je naveo da se u Dohi sreo i sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar i sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom.
 
"Razgovarao sam o situaciji u regionu, evropskim pitanjima, a sa poljskim predsednikom i o zbivanjima u Ukrajini", rekao je Vučić.
  • zztop

    05.03.2023 19:58
    Jel mu netko rekao da ne ide blizu prozora i stepenica...
  • Spasoje

    05.03.2023 19:17
    Dobrica naša
    Prebogatom Kataru se velikodušno nudi da i oni zarade neku kintu,od mega, giga uspešne kompanije.
  • Сеновић

    05.03.2023 16:15
    Хоће ли ишта остати од Србије

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija