Protest upozorenja uoči najavljenog sastanka Vučić i Kurtija 17. marta u Beogradu

Nova Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je da su predstavnici "državotvorne parlamentarne opozicije" najavili da će 17. marta u Beogradu organizovati protest.
Protest upozorenja uoči najavljenog sastanka Vučić i Kurtija 17. marta u Beogradu
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Ovo će biti protest upozorenja, pred najavljeni odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na pregovore o Kosovu na Ohridu.

Lider Nove DSS Miloš Jovanović je rekao da će "narod vrlo brzo iz sala izaći na ulice", navodi se u saopštenju.
 
"Idemo ka tome odlučno, osmišljeno, etapno, ali idemo. Očekujemo vas u Beogradu 17. marta, da uputimo poruku Vučiču pred odlazak‚ u Severnu Makedoniju", istakao je Jovanović.
On je na tribini "Ne kapitulaciji" u Kraljevu ocenio da je Srpska napredna starnaka "ružna prošlost" i da Vučić "mora da ode sa mesta predsednika Srbije".
 
"Vučić je racionalista, materijalista, on ne shvata kosovski zavet i srpsku istoriju", dodao je Jovanović.
 
On je, povodom francusko-nemačkog sporazuma o kosovskom pitanju, ponovio da je to sporazum o kapitulaciji Srbije i secesiji Kosova.
 
Dodao je da je to "sporazum o stvaranju Velike Albanije, ukidanju Republike Srpske" i, kako je kazao, otvaranju niza teritorijalnih pitanja "u tada krnjoj centralnoj Srbiji".
 
"To je sporazum o najvećem nacionalnom poniženju nas kao naroda", rekao je on.
Naredni sastanak Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u okviru dijaloga biće održan u Ohridu, 18. marta, izjavio je nedavno jedan zvaničnik Evropske unije (EU) za Radio Slobodna Evropa.
 
Oni će na sastanku raspravljati o implementacionom planu koji je sastavni deo evropskog predloga, a koji se sada naziva Sporazum o putu ka normalizaciji Srbije i Kosova, objavio je 2. marta RSE.
  • @w

    06.03.2023 12:25
    nisi
    ti Srbin, tako da pogan narod i nestajanje vežeš za svoj narod a srpski narod je častan,slobodoljubiv i uvek na ispravnoj strani !Živela Srbija !
  • HEGEL

    06.03.2023 11:59
    pa
    pošteno , tako su i kad su bili na vlasti organizovali protest i borili se protiv ambasada i nesretnici palili džamiju naših sugrađana !obeća mali francuz da će vratiti pasoš Francuske ako dođe više od 1000 ljudi !
  • Tt

    06.03.2023 08:37
    Tt
    Pogubna politika Vucica 11 godina je dovela do ovog samopriznanja! Zaplasivace deo gradjana o investicijama sankcijama itd! Mora dati ostavku!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija