Osuđeni u slučaju ubistva Zorana Đinđića pušten iz zatvora pred 20. godišnjicu atentata

Dušan Krsmanović, bivši pripadnik zemunskog klana osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, pušten je iz zatvora.

Kako N1 saznaje, Krsmanović je pušten nakon što je odležao 20 godina u zatvoru.

Krsmanović iz zatvora izlazi pred obeležavanje 20. godišnjice od ubistva premijera, 12. marta.

On je uhapšen u akciji "Sablja" i prvostepenom presudom je osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda smanjena na 20 godina. 
 
U optužnici za ubistvo premijera, koje je 2003. godine objavilo Vreme, navodilo se da je Krsmanović potvrdio da je Zvezdan Jovanović nagovarao Dušana Spasojevića i Milorada Ulemeka Legiju da je najpogodniji način za ubistvo premijera pucanje iz snajpera, s obzirom na to da prethodni pokušaji na autoputu nisu uspeli. 
 
Prema ranijem pisanju medija, Krsmanović je 2008. godine u žalbi Vrhovnom sudu priznao da je učestvovao u atentatu na premijera, tražeći da mu se kazna ublaži i da mu se pruži još jedna šansa. 
 
Blic je 2019. godine pisao da je Krsmanović tražio da ranije bude pušten na slobodu iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, ali da mu to nije dopušteno. Krsmanović je tražio da bude pušten jer je odležao dve trećine kazne. 
  • Stefan

    08.03.2023 21:55
    A šta treba da se desi nakon odležane kazne? Odležao je svojih 20 godina, treba da bude pušten i to je to
  • Dzomla

    08.03.2023 08:04
    Dzomla
    Svi iz NS grupe su pusteni na slobodu! Vecina je u Spaniji,Ceskoj ili ordiniraju Albanija,NS,BG,CG,Turska..predstavljajuci se kao neki Investitori,Ugostitelji,trgovci antikvitetima,slikama...a trguju narkoticima i vrse likvidacije po celoj Evropi za razne mafijaske organizacije!!! Ovo svako informisaniji zna i ko ima koristi od takvih monstuma...zna se?!
  • Poligraf

    07.03.2023 22:23
    @Put novca
    Niste prošli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.