Sindikat pisao ministru: Kako su policajci koji su bili izloženi radioaktivnom materijalu?

Novi policijsko-sindikalni savez je uputio otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Srbije, Bratislavu Gašiću.
Sindikat pisao ministru: Kako su policajci koji su bili izloženi radioaktivnom materijalu?
Foto: 021.rs

Oni su to učinili jer, kako tvrde, nemaju drugi način da od njega dobiju odgovor o tome u kakvom su zdravstvenom stanju njihove kolege koje su bile u kontaktu s radioaktivnim materijalom.

Kako su naveli, prethodnih dana objavljena je vest da je u subotu grupa policajaca na graničnom prelazu otkrila da se u automobilu koji je pokušao da pređe državnu granicu, nalazi "ozbiljna količina" radioaktivnog materijala te da je zbog izlaganja radijaciji devet policajaca i carinika završilo u somborskoj bolnici.

"Gospodine ministre, četiri dana koleginice i kolege kao i građani ne znaju kakvo je zdravstveno stanje policajaca, da li ste obišli te policajce i ponudili im pomoć, šta ste preduzeli ili planirate da preduzmete"?, piše u pismu.
 
Na izlazu graničnog prelaza Bezdan 4. marta 2023. godine otkriven je pokušaj krijumčarenja radioaktivne "glave" gromobrana u prostoru za rezervni točak jednog vozila. Nadležne službe su preuzele i obezbedile taj radioaktivan predmet, dok su trojicu putnika, državljane Hrvatske, privedeli.

Svi službenici koji su tog dana radili na tom prelazu, odmah su upućeni na lekarski pregled, bez obzira što nisu pokazivali nikave simptome izloženosti radijaciji.

  • Pa

    09.03.2023 09:11
    Pa
    Pa radioaktivni su kako bi bili? Sada sijaju u mraku!
  • Hogar

    08.03.2023 20:15
    Ništa strašno
    Ako su krijumčari preživeli, i još ih drže u našem pritvoru, ni policajcima ništa ne fali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija