Zašto Vučić osniva Narodni pokret za državu? "Treći put i pročišćavanje SNS"

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić odlučio je da krene u formiranje Narodnog pokreta za državu i ta ideja bi trebalo da se pretoči u organizaciju koja će predstavljati "treći put".
Kako pišu današnje Novosti, ona će "okupljati sve one koji u jeku globalnog sudara u Ukrajini, nisu ni za Istok ni za Zapad, već prvenstveno na interese Srbije".
Ta "formacija bi trebalo da okupi pojedince, stranke i pokrete nacionalno, ali i građanski orijentisane s misijom da se umiri 'domaći hladni rat' koji bukti još od početka ruske operacije u Ukrajini, a koji svesrdno raspiruju strane službe, svaka sa svojim motivima".
Nije isključeno, navodi list, da se "u ovu organizaciju sliju i neki od koalicionih partnera naprednjaka sa izborne liste".
 
Takođe se navodi da Vučić "želi i da pročisti redove SNS i u novi pokret uvede stranku oslobođenu onih koji ne dele stavove državnog vrha da bi Srbija u sukobu velikih trebalo da ostane neutralna i okrenuta sebi i sopstvenim interesima".
 
Početkom ove nedelje najavljeno je da će Vučić u okviru formiranja Narodnog pokreta za državu u narednom periodu obići sve delove zemlje. Vučić će zatražiti podršku naroda za odbranu Srbije i od subote, 11. marta započeće razgovore sa stanovništvom na jugu Srbije, najverovatnije u Vranju.
  • Marko

    10.03.2023 09:45
    Sad ide pranje od kriminalnog SNS-a, bice pa nismo to mi radili, SNS je, a svi krimosi, starlete, preletaci ce opet da se uhlebe u novoj stranci(pokretu)...
  • Milana

    10.03.2023 09:32
    posao
    a kako će se onda zapošljavati ljudi?Moraju se obeležiti-za ili protiv.Sad,ko će ga znati .Ako nema klasičnih članova mora se znati čiji su.Ma biće dobro,opet će nepodobni moći samo raditi kao higijeničari sa diplomom nekog fakulteta Živeli mi nedokazni,a i dokazni!
  • Pikac

    10.03.2023 07:24
    Pokret
    Narodni Pokret za Drzavu po nemackom francuskom sporazumu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.