Uhapšene dve osobe iz Kraljeva zbog sumnje na finansijske malverzacije

Policija je u Kraljevu uhapsila dve osobe zbog sumnje na finansijske malverzacije dok će protiv jedne podneti krivičnu prijavu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
Uhapšene dve osobe iz Kraljeva zbog sumnje na finansijske malverzacije
Foto: 021.rs
U saopštenju su naveli da uhapšeni Z. Đ. (71), odgovorno lice firme "Srna" iz Kraljeva i D. S. (64), odgovorno lice ogranka preduzeća "Kopaonik“ u Kraljevu, zbog sumnje na zloupotrebu položaja.
Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i muškarac (70), faktički odgovorno lice firme "Srna", dodao je MUP.
Sumnja se da su sedamdesetogodišnjak i Z. Đ, od 2016. do 2019. nabavljali robu od firme "Kopaonik", koju su, kako je navedeno, prodavali po ceni koja je bila za ukupno 7.220.951 dinar niža od nabavne.
 
Oni se terete da su tako stečen novac iskoristili za delimično izmirivanje dugovanja prema "Kopaonik" dok su deo od 5.400.300 dinara neosnovano podigli sa računa i potrošili za lične potrebe.
 
U saopštenju se D. S. tereti da je dogovorio da "Kopaonik" na odloženo plaćanje prodaje robu firmi "Srna" i da se tim preduzećem nije zaključio ugovor, zbog čega, kako je naveden  nije bio utvrđen kreditni limit, a koji predstavlja vrednost robe koju kupac može uzeti na odloženo plaćanje.
 
D. S. je, kako se sumnja, tokom 2019, u više navrata, firmi "Srna" prodao robu u vrednosti od 15.443.416 dinara koja nije isplaćena, i na taj način za isti iznos oštećeno preduzeće "Kopaonik", naveo je MUP.
 
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni u Tužilaštvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija