Vojska Srbije dobila osam novih generala

Vojska Srbije dobila je osam novih generala, a ukaze predsednika Republike Aleksandra Vučića o tome danas im je uručio ministar odbrane Miloš Vučević.
Vojska Srbije dobila osam novih generala
Foto: 021.rs
Uručio im je i ukaze o postavljenjima na nove dužnosti nekim oficirima, saopštilo je Ministarstvo.
U čin brigadnog generala unapređeni su pukovnici Goran Momčilović, Mihailo Zogović, Mile Vitezović, Gordan Pavlović, Siniša Stašević i Slavko Rakić.
U čin brigadnog generala unapređeni su i pukovnik Boban Đorović koji je postavljen na dužnost rektora Univerziteta odbrane i pukovnik Jovica Matić koji je postavljen na dužnost zamenika komandanta Komande za obuku.
 
Brigadni general Muharem Fazlić postavljen je na dužnost načelnika Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije, dok je pukovnik Predrag Kraljević postavljen na dužnost načelnika Vojnog kabineta Predsednika Srbije.
 
Na dužnost načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove generalštaba postavljen je pukovnik Dragan Arsenijević, dok je pukovnik Milan Lazić postavljen na dužnost načelnika Uprave vojne policije.
 
Ministar Vučević poručio je da unapređeni i postavljeni oficiri svojim radom i odnosom prema zadacima, svojom savesnošću i istrajnošću u izvršavanju zadataka mogu biti primer svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, posebno mlađim kolegama i budućim naraštajima.
 
"Gospodo generali, ne zaboravite da je hrastov venac koji danas prišivate na svoje epolete simbol pobede, snage, zaštite, čvrstine, ali svedočanstvo istine i pravde. Ovo je simbol postojanosti u veri i vrlinama, a naša, vaša vera i vrlina mora biti naša majka Srbija i njoj podređeni i zakleti moramo biti i ostati svi", rekao je ministar odbrane.
 
Kako je saopšteno iz ministarstva, Vučević je podsetio i na reči vojvode Živojina Mišića koji je govorio da "u kritičnim trenucima komandant mora lično da se angažuje da osokoli i podstiče na istrajnost svoje trupe".
  • Banderaš

    09.03.2023 19:56
    Paraziti
    Amerika ima 300 miliona stanovnika i ogromnu vojnu silu,koja nema toliko generala koliko srbija ima,koje mi plaćamo,koji žive na naš račun,imaju ogromne penzije i izuzetne privilegije(stanovi,zdravstvo,beskamatni krediti..) !!
  • Zemlja čudesa

    09.03.2023 19:13
    Prekaljeni borci
    Iskazali se u borbi za veću kvadraturu, porazili odred pečenih prasića i jaganjaca, satrli bezbrojne ćevapčiće i pljeskavice kojima je logističku podršku pružao crni luk i urnebes salata. Sprečili poplavu vina, piva i rakije koja je ugrožavala državu ličnim požrtvovanjem. Heroji, zaslužili ste ovu čast.
  • zztop

    09.03.2023 19:02
    Tako treba ,niko bolje ne čuva mir nego generali i vrhovni komandant...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.