MUP: U cisterni koja je došla iz Crne Gore zaplenjen 541 kilogram marihuane, a ne kokain

Pripadnici policije Srbije su u Prijepolju, zaplenili više od 541 kilograma marihuane i uhapsili M.Đ. (36), koji je upravljao kamionom u kojem je nađena droga, saopšteno je u Beogradu.
MUP: U cisterni koja je došla iz Crne Gore zaplenjen 541 kilogram marihuane, a ne kokain
Foto: 021.rs
Zaplena je obavljena u saradnji s Upravom kriminalističke policije, Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu. 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je u saopštenju navelo da je policija na graničnom prelazu Gostun, na ulazu iz Crne Gore u Srbiju, prilikom kontrole kamiona-cisterne crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru našla 500 paketa marihuane.
"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju.
 
Povodom ove velike zaplene, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pohvalio je pripadnike MUP-a za "odlično izvedenu akciju".
 
Uprave carina Srbiije je juče popodne nazvala "preuranjenom informacijom" vest podgoričkih "Vijesti" da je zaplenjen kamion-cisterna "sa oko pola tone kokaina" - kako je tvrdio podgorički list.
 
Po medijima u Crnoj Gori, slučaj s kamionom se dogodio još u ponedeljak, 6. marta, a taj kamion je u Crnu Goru ušao u subotu, 4. marta, kada je isporučio gas za firmu "Petrol".
 
Podgoričke "Vijesti" su objavile da Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), u saradnji s kolegama u Srbiji, proverava vlasnika kamiona - firmu "Royal šped" čije je sedište u Bandićima, u Crnoj Gori, a vlasnik joj je M. Đ, iz Loznice, s prebivalištem u Danilovgradu.

Teme

droga
  • Arsenije

    10.03.2023 09:49
    A onda ok, 'em marihuana, 'em nema ni tona...
  • Radovan Etelkov

    10.03.2023 09:46
    Prije jedno 20 godina itekako se dobro sjecam u Italiji su u Genovskoj luci nasli 3 kontejnera sa 30 tona kokeina iz Kolumbije. Svi mediji i TV su se hvalili sa velikom akcijom. Nakon par dana dobili su za ona vremena fax iz Holandije: Da nasli ste 3 kontejnera od 28 koji su dospeli do US i Evrope. hahahaha Nikad oni nece moci zaustaviti Kolumbijsku proizvodnju jer stoje Ameri iza nje za crno financiranje svojih placenika po svetu i sada po Ukraini.
  • Чика Стева

    10.03.2023 09:35
    Још само две изјаве и 500 кила кокаина ће се, преко 500 кила марихуане, па 500 кила дувана, претворити у 500 кила пиљевине. Сјајан посао!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija