Vučić: Ne zaklinjem se da nećemo uvoditi sankcije Rusiji - ne zaklinjem se u cvet i u med

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne može da se "zakune" da Beograd neće uvoditi sankcije Rusiji.
Dodaje da do sada to nije učinio zahvaljujući čvrstini srpske pozicije prema rusko-ukrajinskom sukobu.
Vučić je za televiziju Hepi rekao da Srbija duže od godinu dana "uspeva da istraje" u stavu da poštuje međunarodno javno pravo, Povelju UN i teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da ne uvodi sankcije Rusiji zbog  svog iskustva iz 1990-ih.
"Ne zaklinjem se u cvet i u med - kako bi se u onoj pesmici reklo, da mi nešto nećemo da uradimo, niti mogu da se zaklinjem jer bi to bilo neodgovorno. Ali čvrstina naše pozicije je takva da do sada to nismo morali da učinimo", kazao je Vučić.
 
Dodao je da je Srbija "zbog svega što se dešavalo 1990-ih zauzela stav koji je racionalan, ozbiljan i težak za čuvanje", ali da za sada uspeva da ga sačuva.
  • Iggy

    11.03.2023 15:09
    Kao u pesmici
    Ne treba da se zakune u cvet i u med,ima on svoju biljku iz Jovanjice,imas i drugu pesmicu,sva deca i mi cemo te pamtiti kao "Bolesnika na tri sprata".
  • NN

    10.03.2023 20:24
    Ludacka kosulja.
    Ne zaklinje se u cvet i med. Kakva kolosalna misao.
  • Sremac

    10.03.2023 18:25
    I da se zakunes
    Bice kao i do sad.Znamo da drzis rec kao pas jeza!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.