Nova Vučićeva kampanja u jeku: Koliko košta i ko plaća helikoptere, autobuse, hale...

Koliko koštaju i ko plaća putovanja predsednika Srbije i svih ostalih učesnika u kampanji koja je počela proteklog vikenda - i dalje nije jasno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić putovao je helikopterom, više stotina autobusa prevozilo je njegove pristalice, iznajmljena je sportska hala i tako dalje, piše N1 Beograd.

I tu nije kraj troškovima. Na pitanje da li je u pitanju stranačka kampanja ili kampanja predsednika države, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić za N1 odgovara: "Polako, kada se formira novi pokret sve ćemo dostaviti".

Ko plaća predsednikova putovanja u kojima po Srbiji predstavlja snove koji se ostvaruju i dalje je tajna. 
 
Kada nadležni naprednjaci i budu upitani u vezi sa ovim - ne navode ko su finansijeri i koliko šta košta, već govore o novom pokretu.
 
"Kao što se SNS finansira kao stranka i baš kao što i svaku svoju kampanju i akciju transparentno predstavimo i podnosimo izveštaje nadležnim državnim institucijama tako će i pokret čiji ćemo deo biti vrlo jasno dostaviti svima sve neophodne podatke koji ih budu zanimali", kaže Darko Glišić.
 
Iz nove predsednikove kampanje izrodiće se, dakle, novi najavljeni pokret, a dok se to ne desi, informacije koje građani imaju jesu – ko plaća ručak i pitu.
 
"Ručak plaćam ja, pitu sam platio ja, gorivo mi ulazi u budžet koji mi je za 30 odsto manji, iako su cene svakako više, tako da najobičnije aktivnosti da obilazim građane Srbije, ništa više država ne plaća", rekao je Vučić.
 
Osim ručka, pite i benzina ono što predsednik krije jeste koliko košta helikopter kojim je stigao na jug Srbije. Na primer, let do Zlatibora je oko 2.000 evra.
 
Nije pomenuo ni cenu autobusa kojima su građani stigli u Vranje, za 50 autobusa treba izdvojiti 15.000 evra, niti, na primer, iznajmljivanje sale za političke govore.
 
Ne zna se u čiji budžet ulazi benzin ministara koji ga prate u stopu, kao ni plakati, reklame ili promotivni materijal.
 
"Ja bih rekao da je to negde i njegovo priznanje da SNS nije ispunila očekivanja. To se toliko vidi i toliko utiče na rejting da je i sam Aleksandar Vučić morao da se skloni od takve slike koju su on i njegovi saradnici napravili godinama vladavine", kaže zamenik glavnog i odgovornog urednika portala Nova.rs Ratko Femić.
 
I dok o svojom troškovima ne želi baš da govori, odsečno meštanima Mrtvice objašnjava da novca nema, na primer, za vraćanje seoske ambulante
 
"E nama treba ovo, pa čekajte, a ko će to da plati, jel biste vi to platili da ste privatnik, recimo školu sa jednim đakom da ima i nastavnika i domara i nekog da održava. E tako nam je po celoj Srbiji i sa ambulantama", kaže Vučić.
Ono što takođe nije ušlo u cenovnik jeste da zaposleni u pojedinim preduzećima zbog novih mitinga ranije napuštaju posao.
 
Funkcionerka SSP Marinika Tepić objavila je poruku koja navodno stiže naprednjacima za naredne vikende i u kojoj se navodi da 17. i 24. marta naprednjaci samo jave poslodavcima da će posao napustiti ranije, jer idu da daju podršku Aleksandru Vučiću.
  • Fazlija

    14.03.2023 15:28
    Fazlija
    Helikopter,Helikopter…
  • skroz

    14.03.2023 10:11
    mi razumljiva predsednikova potreba za "osveženjem" i sam je rekao da se po 5× umiva u toku par sati, a efekat je kratkotrajan :) . Pa nam na fin način poručio da mu se čini da se nešto ubajatilo u njegovoj sredini i da potencija-l počeo da pada. E sad kol'ko košta da košta i kakvo je to sad pitanje ko placa kad ste i onako navikli da placate bez pitanja.
  • Ratna ošteta

    14.03.2023 07:47
    @ Salamander
    Ratna osteta za I i II svetski rat je naplaćena. Nakon prvog rata moj deda je bio jedan od ljudi koji su bili zaduženi za prijem i kontrolu lokomotiva i vagona koji su bili deo ratne oštete. Sto se tiče drugog rata, raspitaj se malo o nuklearnoj elektrani Krško.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.