Lajčak: Ako nema ZSO, nema ni dogovora - cilj je da tražimo vin-vin situaciju

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da ako se pogleda predlog EU, on govori o normalizaciji, a ne o nekoj kapitulaciji.
Lajčak: Ako nema ZSO, nema ni dogovora - cilj je da tražimo vin-vin situaciju
Foto: Beta/AP
Lajčak je u intervjuu za RTS, govorio o preduslovima za sprovođenje evropskog plana i kao osnovni naveo formiranje Zajednice srpskih opština.
Lajčak je u više navrata ponovio da Zajednica srpskih opština mora da se formira i podvukao da "ako nema ZSO, nema ni dogovora".
Nije cilj, kaže Lajčak, da neko pobedi ili izgubi.
 
"Cilj je da tražimo vin-vin situaciju i da otvorimo evropska vrata", naglasio je Lajčak.
 
Sastanak u Ohridu, napominje, ima cilj da se dogovorimo oko ispunjavanja sporazuma koji ima toliku podršku EU kakve se, kako je naglasio, on ne seća u prošlosti.
 
Miroslav Lajčak od juče boravi u Beogradu. Danas nastavlja razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Lajčak je održao sastanak i sa delom opozicije.
  • Dragan

    14.03.2023 23:12
    Dragan
    Kosovo je predato! ZSO u okviru drzave Kosova je cisto priznanje te drzave od strane AV! Svi ovi koji se preko tastatura busaju da je Kosovo deo Srbije lepo i cestito to dokazu i odbrane jer nijedan narod ne pregovara i nepredaje svoj deo zemlje sem Srba! Licno ja sam mislio da ce gradjani blokirati celu Srbiju i oterati AV sa vlasti...ali nema od toga nista! Zato ide vrlo brzo Vojvodina i Sandzak dok vi kuckate besmislene komentare cekajuci penzije i radeci za mizerne plate!!! Zasluzeno smo izgubili Kosovo i svoju drzavo i time smo izgubili i sebe kao narod! Ovakav narod nesme i netreba da postoji!!! Neka me bilo ko argumentovano demantuje!!! Hvala!
  • Ssy

    14.03.2023 21:41
    Zna se da se ne zna
    Kurti zna šta hoće. Sa vrdalamom je potpuno drukčiji slučaj. On samo štiti svoju fotelju.
  • Vladan

    14.03.2023 21:03
    Slušaj ove Dragojle, Milutine i ostale junake pasivnih krajeva kako se lože do koske, sa vama nikad dosadno xD

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.