Lajčak optimista nakon razgovora sa Vučićem pred Ohrid, sutra dolazi i Eskobar

Specijalni predstavnik EU za dijalog Prištine i Beograda Miroslav Lajčak izjavio je da nakon drugog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem završava pripreme za sastanak u Ohridu.
Lajčak je na svom Tviter nalogu napisao da je od Vučića želeo da čuje komentare o implementacionom aneksu Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i daljim koracima koji vode ka postizanju dogovora.
"Nakon što smo dobili povratne informacije od obe strane, završavamo naše pripreme za sastanak u Ohridu u subotu", napisao je specijalni predstavnik EU.
Lajčak je juče stigao u Beograd posle prošlonedeljne posete Prištini, u sklopu priprema za predstojeći sastanak Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Ohridu 18. marta. On je danas za RTS izjavio da Zajednica srpskih opština (ZSO) mora da se formira i podvukao da "ako nema ZSO, nema ni dogovora".
 
Stejt department: Eskobar dolazi da podrži dijalog Beograda i Prištine, sutra u Srbiji sa Vučićem i Brnabić
 
Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razgovaraće sutra u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.
 
Eskobar će se sutra u Beogradu sastati prvo sa Vučićem u 15.15, u zgradi Predsedništva, a potom u 16.45 sa premijerkom Brnabić u zgradi Vlade.
 
Specijalni američki izaslanik izjavio je dan posle poslednje runde dijaloga na visokom nivou održane 27. februara u Briselu da SAD podržavaju predlog EU oko kojeg su se saglasili lideri Srbije i Kosova kao "važan korak".
 
Eskobar je tada izrazio nadu da će Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti brzo postići saglasnost oko implementacije Sporazuma o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije.
  • Черни

    15.03.2023 11:33
    Страшно колико смо ми вазална држава ако смо уопште држава.
    Догодине у Призрену!
  • Alex

    15.03.2023 08:20
    Govor tela vec neko vreme govori da je sateran u cosak.
  • Milan NS

    15.03.2023 07:58
    Formiranje ZSO
    direktno vodi u podelu Srba i Albanaca na Kosovu i stvara potencijalni oružani sukob gde Srbija neće smeti da se umeša (a i ne ume da se umeša), a Srbi s Kosova će se iseliti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.