Većina građana Kosova protiv formiranja Zajednice srpskih opština

Oko 76 odsto građana Kosova je protiv formiranja Zajednice srpskih opština, pokazuju rezultati istraživanja kompanije UBO Consulting.

Kako prenosi Gazeta ekspres, 75,9 odsto građana Kosova se složilo sa konstatacijom da "Kosovo ne bi trebalo da formira Zajednicu opština sa srpskom većinom", dok se 18,4 odsto ispitanika nije složilo sa tim.

Oko 77,9 odsto ispitanika su mišljenja da "premijer Aljbin Kurti ne bi trebalo da prihvati bilo koji uslov u kom se traži formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom".

Sa izjavom da bi "Skupština Kosova trebalo da ukine sporazum iz 2013. godine, koji predviđa formiranje ZSO" se slaže 68,1 odsto anketiranih, dok 26,2 odsto smatra da bi Kosovo trebalo da garantuje veća prava srpskoj zajednici.
 
Gazeta ekspres podseća da je Kurti 13. marta rekao da mu je predstavljeno 15 evropskih modela kako bi trebalo formirati ZSO, ali da nije želeo da obrazloži te modele, rekavši samo da su neki od njih već upotrebljeni u evropskim državama u kojima žive nacionalne manjine.
  • Zuki

    21.03.2023 08:15
    Neće, biti formirana, nikakva zajednica, a rešenje Kosova se neće nikada rešiti!!!
  • Iguman

    19.03.2023 14:31
    Da, da "Trst je naš".
  • Ns

    19.03.2023 09:33
    Ns
    Kosovo je Srbija,i nikad nece biti Albanija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija