FOTO: Opozicija pozvala Vučića da podnese ostavku zbog Kosova i za petak najavila blokade

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je na skupu opozicije ispred zgrade RTS-a da je jedino rešenje političke krize ostavka predsednika Aleksandra Vučića i pozvao na okupljanje u petak 24. marta
Skup su osim Dveri organizovale i Nova Demokratska stranka Srbije, stranka Zavetnici i Pokret obnove Kraljevine Srbije, stranke opozicije koje   sebe nazivaju državotvornom.
Obradović je rekao da su blokirali saobraćaj u Takovskoj ulici kao "poslednje upozorenje aktuelnoj vlasti i medijima u Srbiji".
 
"Pozivamo građane da zajedničkim snagama svih koji su protiv ove vlasti i francusko-nemačkog sporazuma, u petak, 24. marta u 12:44 blokiramo sve institucije u državi, počevši od gradskih i opštinskih uprava do Vlade Srbije. Toga dana obeležićemo godišnjicu početka NATO bombardovanja u svim gradovima i opštinama gde će se održati blokade i pozvati na još veće nacionalno okupljanje oko zahteva da Vučić mora da ode", rekao je Obradović.
 
 
On je naveo da se Vučić sinoć u Ohridu "neovlašćeno obavezao" da počne sa primenom sporazuma koji je prihvatio u Briselu 27. februara, što je Obradović ocenio kao neku vrstu državnog udara.
 
"Nakon što je vladajući režim blokirao sve medije za javnu raspravu o francusko-nemačkom sporazumu i njegovim posledicama po Srbiju, nakon što je ukinut rad parlamenta i zabranjena skupštinska rasprava na tu temu, nakon što je više hiljada građana blokirano od strane policije da dođe na veliko nacionalno okupljanje u petak u Beogradu, vreme je da odgovorimo istom merom i blokiramo Srbiju dok predsednik Srbije ne podnese ostavku zbog neovlašćenog i protivustavnog prihvatanja novog zapadnog ultimatuma", rekao je Obradović.
 
 
On je naveo da će to biti blokada upozorenja u trajanju od sat vremena.
  • @Ranko

    20.03.2023 18:36
    Alo botino, a što tako Jadar ne branite u Jadru umesto u Novom Sadu između kafice i šopinga? Licemeru.
  • aleksandar

    20.03.2023 12:58
    stvara
    se kritična masa premašiće 48 ljudi ... hihihi
  • W

    20.03.2023 07:21
    W
    Srbi su sami sebi neprijatelji! Niko nejce raskomadati Srbiju ko Srbin daj mu malo para i vlasti i eto rezultata! Svaki cestit narod cuva svoju zemlju i njeme gradjane samo Srbi unistavaju! Takav narod nesme i nemoze da postoji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija