Danas: Basta planira da formira pokret "Evropski put Srbije"

Ministar privrede Rade Basta planira da formira pokret "Evropski put Srbije", nezvanično saznaje Danas u političkim krugovima bliskim vladajućoj koaliciji.
Put ka ekonomskom prosperitetu i konačno stabilizacija ekonomije i privrede cilj je ovog pokreta, navodi izvor lista, ali ne precizira da li je reč o pokretu koji bi se izdvojio iz koalicije SPS-JS.
Basta je pored svih pritisaka koje je doživeo u poslednje vreme rešio da snagu usmeri na jasnu odluku i put kojim Srbija treba da se kreće, a to je put ka EU, kaže sagovornik Danasa.
"Srbija je na putu ka evropskom članstvu i svakoga dana ulaže velike napore kako bi ostvarila rezultate u razvoju privrede, infrastrukture, poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i kvaliteta života građana. Kada se uzme u obzir činjenica da najveću trgovinsku razmenu Srbija ostvaruje sa zemljama Evropske unije, onda nema dileme zašto je Basta odlučio da formira ovaj pokret koji će se nedvosmisleno zalagati za evropsku Srbiju, državu koja ima jasan put bez skretanja", tvrdi sagovornik.
 
Podsetimo, ministar privrede Rade Basta iz Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, koja je u koaliciji sa SPS Ivice Dačića dugogodišnji koalicioni partner SNS, izjavio je da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da pojedinačno ministri u Vladi treba da se o tome izjasne.
 
Od te izjave ogradio se Dačić, zatim i lider JS Dragan Marković Palma, a reagovala je i portparolka spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
  • Cece

    20.03.2023 20:35
    Strucnjak za evropsku vrednost
    Dok se ovakvi polupismeni likovi bave evropskim stvarima mislim da smo dozakli dno zivota.
  • Gvozden

    20.03.2023 13:50
    Да се не љубимо.
    Путуј ти без Србије!
  • Комша

    20.03.2023 13:32
    Ма иди бегај, све сами европејци, унијати итд. А од ЕУ стандарда немају ништа. Исто као и онај што поистовећује себе са државом.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.