Kurti: Kosovo u Ohridu bilo kreativno sa predlozima, nema prepreka pristupanju Savetu Evrope

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastank u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.
Kurti: Kosovo u Ohridu bilo kreativno sa predlozima, nema prepreka pristupanju Savetu Evrope
Foto: Beta/AP (Emil Vas)

Kurti je na sastanku sa ambasadorima zemalja EU na Kosovu, kazao da je "druga strana" u Ohridu "odbila da potpiše" aneks implementacije osnovnog sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, kao i osnovni sporazum u Briselu 27. februara, saopšteno je iz Vlade Kosova.

On je zajedno sa svojim zamenikom Besnikom Bisljimijem informisao ambasadore o toku razgovora u subotu u Ohridu, kao i o rezultatu koji je tamo postignut i dogovoru o tom aneksu.

U tekstu aneksa dogovorenog u Ohridu navodi se da su Kosovo i Srbija u potpunosti posvećene poštovanju svih članova sporazuma i aneksa i da će sve svoje obaveze, koje proizilaze iz njih, sprovesti na odgovarajući način i u dobroj veri.
 
Navodi se i da su Kosovo i Srbija saglasni da se svi članovi sprovode nezavisno jedan od drugog.
 
Kurti je ocenio da je tim sporazumom otvoren put za dalje podnošenje zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope i Evropskoj uniji.
 
"Što se tiče članstva u Savetu Evrope, Kosovo već ima neophodan broj glasova država članica, dok je pravno odeljenje Saveta potvrdilo da ne postoji pravna prepreka za punopravno članstvo Republike Kosovo u ovoj važnoj organizacija", kaže se u saopštenju.
  • xqt

    21.03.2023 07:41
    Opšti utisak
    Na slikama Kurti nasmejan, a vođa zgužvane face ko da je pio sirće. Valjda mu glumatanje nije pošlo za rukom pa se sneveselio.
  • Ns

    21.03.2023 06:55
    Đepeto
    Pinokiu se produžio nos !!!
  • Aleksandar

    20.03.2023 20:31
    Odgovor
    Znači da je istina da nas predsednik zamajava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija