Rasim Ljajić napustio FK Novi Pazar zbog napada huligana na golmana, otišli i kapiten i trener

Fudbalski klub Novi Pazar napustili su danas kapiten Filip Kljajić, počasni predsednik Rasim Ljajić i trener Feđa Dudić, koji nije dočekao zvaničnu promociju.
Golman Kljajić otišao je iz Novog Pazara nakon što ga je grupa navijača tog superligaša napala i polila vodom u restoranu.
Agencija Beta kontaktirala je Kljajića, koji je naveo "da ja u policiji i da će se javiti".
Posle napada na kapitena ekipa oglasio se Ljajić, koji je saopštio da se potpuno povlači iz kluba, uputivši izvinjenje Kljajiću i njegovoj porodici.
 
On je istakao de je događaj ozbiljno narušio ugled kluba i da ne zna "koji će fudbaleri i sponzori sada želeti da dođu u Novi Pazar".
 
"Ne želim da zataškavam bruku koja se dogodila, jer bi onda bio saučesnik u njoj. Već sam jednom, pre nekoliko meseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos sa navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, kao i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne reši", istakao je Ljajić.
 
Prema njegovom mišljenju, čelnici Novog Pazara nemaju veze sa konkretnim događajem, ali snose deo odgovornosti.
 
"Godinama unazad, trudio sam se da promenim imidž kluba i dobrim delom smo u tome uspeli. Igrači su rado dolazili u Pazar i imali su samo reči hvale za tretman, odnos prema njima i uslove u klubu. Ovim incidentom, sve je poništeno. Mogao je Pazar da izgubi i sve utakmice, mogao je i da ispadne iz lige, ali ovo sebi nije smeo da dozvoli", ocenio je Ljajić.
"U trenucima kad se tim bori za izlazak na evropsku scenu, kad se radi na poboljšanju infrastrukture, kad je klub finansijski stabilizovan i organizaciono ojačan, desio se incident koji dovodi u pitanje i opstanak kluba. Biće interesantno videti da li će ovaj napad na kapitena Kljajića dobiti i svoj sudski epilog", dodao je on.
 
Potom se povukao tek imenovani trener Feđa Dudić, koji je trebalo da bude promovisan danas u popodnevnim časovima.
 
"Jutros sam krenuo za Novi Pazar sa svojim pomoćnicima pun volje, želje i entuzijazma da probamo ove godine da izborimo Evropu, ali zatekao sam problem istog dana. Razgovarao sam lično sa Kljjaićem, ali nisam uspeo da promenim odluku. U potpunosti ga razumem jer u pitanje došla njegova i sigurnost njegove porodice", oglasio se Dudić.
 
Stručnjak iz Bosne i Hercegovine naglasio je da je zatekao tišinu u svlačionici i igrače koji su u strahu da ne dođu u situaciju koja se dogodila Kljajiću.
 
"Potom se dogodio odlazak i prvog čoveka kluba Ljajića, na čiji sam poziv došao. Mislio sam da zajedničkim snagama možemo da napravimo iskorak i donesmo sigurno fudbalskom Pazaru i njegovim navijačima dosta radosti. Nažalost, atmosfera i ambijent koji su stvoreni oko kluba ne mogu ništa dobro da donesu, niti se u tim uslovima moze normalno raditi i sprovoditi plan", konstatovao je Dudić.
 
Dodao je da je zbog toga odlučio da ode.
 
"Zbog toga sam odlučio da odem i pre nego što sam došao. Žao mi je što do saradnje nije došlo i ovim putem bih se još jednom zahvalio Ljajiću i Fikretu Međedoviću na pozivu za rad u klubu, kao i navijačima Novog Pazara, a posebno onima koji su mi slali poruke podrške i dobrodošlice od nedelje, kada je klub objavio da ću preuzeti vođenje ekipe. Vidimo se nekom drugom prilikom", naveo je on.
  • Sloba53

    24.03.2023 04:47
    Sve ovo i gore dešava se u celom svetu , ali za razliku od nas , tamo država reaguje na pravi način. Kod nas država podstiče nasilje i pravi još veći problem. Dokaz su i izbori u FSS . Korumpirana , hoštaplerska i trula mafijaška država .
  • R49

    23.03.2023 06:44
    Isto kao i do sada
    Sad će Džaja, pardon, nedimović da sredi stanje u fudbalu.
  • Gorcilo

    23.03.2023 06:17
    Udbas
    Kako ste podrzali i na prevaru doveli Nedimovica i ceo roj lezilebovica i starih komunjara oko sebe tako sada to sve i izgleda. Cela drzava pociva na prevari nasilju i laznoj magli idile i uspona. Tako je i Novi Pazar, Novi Sad, Mladost gat i svi ostali bliski vlasti dizani iz lige u ligu a ne na osnovu rezultata. Ali bitna je partijska naklonost i gazenje je legalno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.